kПрацівники прокуратури прийшли в обласну раду, щоб вручити депутату Волинської облради, активісту Євромайдану Ігорю Гузю повістку. Як розповів політик, під час засідання сесії у фойє він зустрівся з правоохоронцями, які спробували йому вручити повістку.

Однак він відмовився брати документ, оскільки його виписали з порушенням законів, а саме – повістку підписали 20 грудня, при цьому, дату візиту призначили теж таки 20 грудня.

Також Гузь повідомив правоохоронцям, що триває сесія обласної ради і вони заважають йому виконувати обов’язки депутата.

“Я вважаю, що це не припустимо. Так заважати роботі депутатів”, – прокоментував політик.

Згодом до нього приєдналися інші депутати-опозиціонери, які стали захищати Гузя.

Коли ж сесія завершилася, до політика знову підійшов один з працівників прокуратури, який після нетривалої суперечки з депутатом вручив йому повістку, але на 24 грудня.

Зауважимо, що зранку 20 грудня Гузь отримав “запрошення” до прокуратури в справі, фігурантів якої звинувачують за трьома статтями – статтею 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), статтею 296 (хуліганство) і статтею 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

А в обласній раді працівники прокуратури запрошували Гузя в іншій справі, а саме – за скаргою опозиційних депутатів обласної ради на дії міліції, яка, на їхню думку, не пускала обранців громади четвертого грудня до будівлі ради.

Окрім Ігоря Гузя, правоохоронці хотіли вручити повістки й іншим опозиційним депутатам.


Попередня новинаУ Луцьку мало не влаштували самосуд над міліціонерами, – депутат Наступна новинаАмністія в дії!