У зв’язку з обранням до парламенту двох депутатів Волиньради, що представляють мажоритарні округи, а це Анатолій Вітів у Луцьку та Сергій Мартиняк у Турійському районі, через декілька місяців в цих округах мають відбутись вибори нових депутатів обласної ради. Для опозиційних сил важливо виграти ці вибори з огляду на можливе підсилення опозиції у Волиньраді, а вона сьогодні там розбита та дезорієнтована. А за два роки гряде новий бій, більш важливіший ніж парламентські вибори – обрання Президента України.

Очевидно кандидат який заручиться підтримкою Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» буде мати великий шанс на перемогу. Згідно результатів виборів до парламенту 2012 року за ці дві політичні сили у Луцьку проголосувало  («Батьківщина» – 33,6% + «Свобода» – 28,2% = 61,8%), а у Турійському районі («Батьківщина» – 39,3% + «Свобода» – 15,1% = 54,4%).

Напевне будуть кандидати від УДАРу, інших політичних партій, будуть і самовисуванці, але переконаний на всі 100%, що основна боротьба розгорнеться між кандидатом від влади та кандидатом якого підтримає “Батьківщина” та “Свобода”. Саме узгоджені цими партіями кандидати і боролись з кандидатами, що були підтримані владною машиною на парламентських виборах, що минули два тижні тому

Я особисто готовий підключитись до виборчої кампанії потенційних кандидатів, як в якості агітатора так і в якості консультанта).

Як на мене головний критерій майбутніх кандидатів простий – НЕ ПРОДАТИСЯ будучи депутатом і ТРИМАТИ опозиційну лінію не зважаючи на будь-які перешкоди. Саме цього катастрофічно і не вистачає опозиційній меншості у Волиньраді. Сьогодні депутатів, що не продалися і тримають позицію лишилося менше двадцяти.

Очевидно я особисто ніяких рішень не приймаю. Але буду брати активну участь в узгоджені цих кандидатів між опозиційними силами.

Які є думки стосовно кандидатур чи просто пропозиції?

p.s. Бажано озвучити конкретні прізвища…


Попередня новинаПерезавантаження Наступна новинаБашкаленку радять написати заяву на звільнення через 12% для ПР на Волині