Тут Володимир В’ятрович висловився, щодо шкідливості проведення у Києві смолоскипної ходи, яку ВО “Свобода” організовує до дня народження Степана Бандери. Він твердить, що такі заходи не мають нічого спільного з традицією бандерівського руху та асоціюються з нацистською традицією та будуть шкодити Євромайдану.

Хочу категорично заперечити таке твердження:

1. Звичайно В’ятрович, як один з найкращих дослідників історії боротьби ОУН та УПА, може мати таку думку, але чому на це мають зважати українські націоналісти? Не хочу ставати адвокатом ВО “Свобода”, але окрім В’ятровича і компанії, є ще 2 129 933 виборці, що віддали свої голоси цій політичній силі і по-суті надали їй мандат для представлення їхніх інтересів в парламенті та якщо так можна сказати на вулицях міст і сіл країни. Саме на їхню думку і повинні зважати організатори цієї націоналістичної ходи.

2. За останні п’ятнадцять років, я особисто був організатором та брав участь у десятках смолоскипних ходах, як в Луцьку так і в інших містах. Жодним чином не відчуваю себе нацистом і не вважаю, що таким чином дискредитую український націоналізм чи пам’ять Провідника.

3. Вибачте, але ми живемо у XXI столітті і не повинні постійно оглядатися на традицію бандерівського руху 40-50-х років XX століття. А якщо завтра хтось присвятить Провіднику комп’ютерну гру чи 3D презентацію, це в традиціях бандерівців чи ні?

4. Я вважаю, що у вільній країні, партія яка здобула підтримку понад двох мільйонів своїх громадян, має право проводити будь-які заходи в межах чинного законодавства, а інколи і виходити за ці межі) Це не забороняє іншим стурбованим громадянам вшанувати Провідника піснями, танцями, хороводами, академіями, літературними читаннями та салютами.

Кожному своє…


Попередня новинаІгоря Гузя звільнили з-під арешту + ФОТО та ВІДЕО Наступна новинаЗ Новим Роком та Різдвом Христовим!