За пошкодження портретів Януковича активістка луцького Євромайдану Майя Москвич носитиме спецбраслет контролю!

Не відлучатися за межі Волинської області, прибувати до слідчого на першу вимогу, не перебувати на Театральному майдані під час акцій, носити електронний засіб контролю – такі запобіжні заходи на два місяці присудили активістці луцького Євромайдану, голові громадської організації «Національний Альянс» Майї Москвич у справі за пошкодження портретів Януковича. Судове засідання відбулося у Луцьку 16 грудня.

Більше чотирьох годин тривав розгляд справи щодо застосування запобіжного заходу під час кримінального провадження над Майєю Москвич.

Прокурор Приймачок та слідчий Маркевич наполягали, щоб вона перебувала під домашнім арештом з 19:00 до 7:00.

Нагадаємо, що активістку підозрюють у вчиненні хуліганства, передбаченому ч.2 ст. 296 КК України (пошкодження портретів Януковича) та 295 КК України (заклики знімати портрети Януковича у місті Луцьку та викидати їх в урну для сміття на Євромадані).

Однак суддя Ковтуненко клопотання сторони обвинувачення задовільнив лише частково. Тепер громадська активістка протягом шістдесяти днів зобов’язана носити електронний засіб контролю.

«Вважаю, що вчора був перший переможний юридичний бій у війні, розпочатій проти активістів Євромайдану. Завдяки силам громадськості справа набула резонансу і публічності, тому майже усі вимоги сторони кримінального провадження були відхилені. Ця справа показала, що кригу можна ламати, коли ми всі разом і не боїмося. Те, що мені вчеплять електронний браслет яскраво підтверджує, що влада вбачає в мені серйозну загрозу», – прокоментувала судове рішення Майя Москвич.


Попередня новинаМайя Наступна новинаБрифінг