Вчора півдня працювали на території 51-ої механізованої бригади, що розміщується у Володимир-Волинському. Провели нараду з керівництвом бригади, військкомату та частини внутрішніх військ.

Ситуація невтішна, наприкінці травня Волиньрада виділила 3 мільйони гривень для купівлі захисної амуніції для бригади, територіального батальйону та частини внутрішніх військ. По факту станом на сьогодні за ці кошти не було закуплено ЖОДНОГО бронежилета чи каски!

Якщо бригада забезпечена бронежилетами десь на 50% то на 380 військових територіального батальйону є лише 7 бронежилетів. А він може в будь-яку хвилину бути відправлений в зону дії АТО.

Причини?

1. Міністерство оборони поставило Волинь в чергу у другій десятці областей які мають отримати потрібну подукцію з заводу “ТЕМП”.
2. Цей же завод не справляється з замовленнями. Просто фізично не справляється.
3. Держава (ВР та Кабмін) так і не відмінили в повній мірі процедуру тендерних закупівель які і гальмують процес.

Натомість спробуємо піти іншим шляхом, на полігоні, при людях, відстріляли пластини які запропонували підприємці з Києва. Все пройшло успішно! Пластина витримала! Дана приватна структура має всі потрібні сертифікати та дозволи і готова в короткий термін дати для військових потрібну кількість бронежилетів… Побачимо чи цього разу військова бюрократія не вставить палки в колеса…

cR8UKvUxWZs

11 липня, під час сесії Волиньради планується заслуховування керівництва бригади, територіального батальйону та частини внутрішніх військ з приводу використання коштів, поточних проблем та потреб!

Далі буде…


Попередня новинаВелостоянка біля приміщення Волинської обласної ради Наступна новинаІгор Гузь хоче відставки військового прокурора