top-photoЗаступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь ініціював Звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щодо звільнення заступників начальника УМВС у Волинській області (Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука). Планується, що  дане питання буде запропоноване до розгляду депутатів Волиньради на початку проведення сесійного засідання 11 липня 2014 року.

Подаємо текст самого звернення:

проект

Волинська обласна рада
Міністру внутрішніх справ України
Авакову Арсену Борисовичу

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Арсене Борисовичу!

Революція у нашій країні триває далі. Держава чекає миру і якісних перетворень у майбутньому. Громадяни України, зокрема волиняни, повстали проти не просто злочинного режиму, а й можливого краху власного майбутнього у цій державі: знищення порядку, справедливості та чесності. Кожен свідомий українець відчував, що його державі грозить небезпека. І її несла не просто уявна влада, а конкретні люди, які правили країною та люди, які їм прислуговували.

Після зняття Януковича, революція не виконала своїх всіх завдань. Тисячі прислужників злочинного режиму перечекали буремні часи і нині влаштовують контрреволюцію, почуваючи себе, як риба в воді. Адже усіма різними способами в юридичному полі намагаються зберегти своє робоче місце, приховують інформацію про себе та не вважають за потрібне йти з своїх посад, мовляв, вони усі були чесні та віддані державі.

До числа таких персон входять і заступники начальника УМВС у Волинській області: Михайло Руденко, Олександр Никитюк та Володимир Поліщук.

Це особи, які в період революційних подій діяли на шкоду інтересам громади. За безпосередньої вказівки та участі цих осіб відкривалися кримінальні справи проти громадських активістів, чинилися перешкоди для участі громадян у акціях протесту, вчинялися провокації проти мирних громадян. Ці посадові особи і зараз неналежно виконують свої посадові обов’язки, здійснюють моральний тиск на працівників управління, саботують вказівки свого керівництва.

В очах громадськості та значної частини правоохоронців ці посадові особи уособлюють собою нещодавно повалений злочинний режим. Вони не мають ні морального, ні професійного права не тільки керувати правоохоронними органами, а й навіть взагалі знаходитись у їх лавах.

Крім того, згідно рішення Комітету громадської люстрації Волині, ці особи визнані такими, що не мають права обіймати керівних посад в органах державної влади і повинні бути звільнені із правоохоронних органів. Цю позицію підтверджують численні звернення до вас як міністра МВС революційних організацій нашої області, зокрема: Самооборони Майдану Волині, Правого сектору Волині, ВО “Майдан” та Автомайдану України.

Окрім того, ці організації запрошували цих правоохоронців на громадські слухання, які вони проігнорували. Уже наступного дня революціонери провели акцію протесту проти цих посадовців під стінами МВС, де ваші підлеглі обіцяли провести кадрову комісію із перевірки Руденка, Никитюка та Поліщука. Проте, вона так і не відбулася, а заступники начальника УМВС у Волинській області досі перебувають на своїх посадах.

Тож, ми як обранці громади Волині разом із усіма громадськими активістами області виступаємо проти того, аби ці люди перебували на керівних посадах у правоохоронних органах нашої області, адже це нестиме небезпеку нечесних розслідувань, здійснення інших політичних репресій проти волинян та саботування роботи. Тому вимагаємо від вас у найкоротший термін прийняти рішення про звільнення вище вказаних осіб із займаних посад, адже жоден з них не заслуговує звання охоронця закону.

11 липня 2014 року

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь хоче відставки військового прокурора Наступна новинаБілоруси формують загін для війни з московськими окупантами в Україні