Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь повідомив, що згідно з обласною програмою увічнення пам’яті жертв війни, депортацій та політичних репресій, передбачається ексгумація 4 могил в’язнів, розстріляних НКВС у стінах Луцької тюрми. Він додав, що для проведення таких дій необхідно 400 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання обласної колегії 14 січня. За словами депутата Волиньради Ігоря Гузя, 200 тисяч гривень пообіцяла виділити міська влада, а ще 50 тисяч – меценати. Обранець громади поцікавився у присутніх на колегії, чи закладена до бюджету сума у 150 тисяч на ці цілі.Виявилось, що такі кошти до головного кошторису області не закладені, а також запропонували і “ще потрусити меценатів”.

Проте голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк пояснив, що наприкінці січня або на початку лютого, коли з’являться вільні залишки, то принаймні 50 тисяч гривень на ексгумацію буде внесено. Загалом очікується, що таких вільних залишків буде близько 4 мільйонів гривень.

 

Захід.нет


Попередня новинаГузь: Я хотів би знати, як керівники міст, сіл та селищ Волині виконують Укази Президента Наступна новинаГреція як приклад для наслідування