22 грудня відповідну угоду підписали лідери партій Арсеній Яценюк і В’ячеслав Кириленко. На брифінгу в парламенті Арсеній Яценюк зазначив, що опозиційні сили продовжують об’єднавчий процес. «Сьогодні ми прийняли дуже серйозне рішення з В’ячеславом Кириленком щодо об’єднання опозиційних сил і підписали угоду про спільну опозиційну діяльність.

Завдання опозиції – перемогти в наступній парламентській кампанії, отримати у парламенті більшість, не підконтрольну президенту Януковичу, не дати президенту Януковичу можливості отримати свій уряд після парламентської кампанії 2012 року. Завдання опозиції – змінити країну. Якісно змінити життя українців», – підкреслив він.

«Ми переконані в тому, що опозиційні сили будуть об’єднані, ніякого розколу не буде і це буде спільна перемога опозиції і українського народу», – зазначив лідер «Фронту Змін».

Метою спільної опозиційної діяльності, зазначається в угоді, є «максимальна консолідація зусиль для ефективної протидії українського суспільства режиму Януковича».

Сторони вважають, що найактуальнішим завданням опозиції є перемога на парламентських виборах 2012 року. «Вирішення цього завдання сторони вбачають через об’єднання опозиційних політичних сил навколо найбільш потужних політичних партій», – зазначається в документі.

В документі зазначається, що в рамках об’єднання зусиль та спільної діяльності партія «За Україну!», зокрема, «відмовиться від висунення кандидатів в загальнодержавному багатомандатному окрузі на чергових виборах народних депутатів, що відбудуться восени 2012 року».

«Фронт Змін» підтримає погоджених кандидатів, запропонованих партією «За Україну!» на окремих одномандатних виборчих округах.

За результатами виборів сторони сформують спільну депутатську фракцію «Фронт Змін» у Верховній Раді України.

«Після завершення виборчої кампанії партія «За Україну!» об’єднується з партією «Фронт Змін» шляхом вступу членів партії до політичної партії «Фронт Змін», – зазначається в угоді.

Партії також домовилися узгоджувати інформаційну та пропагандистську політики в період виборчої кампанії, яка буде спрямована на підвищення результатів єдиного виборчого списку партії «Фронту Змін».

«Фронт Змін» та «За Україну!» домовилися проводити єдину агітаційну політику і спільно брати участь у всіх заходах, скерованих на досягнення максимального результату єдиного виборчого списку на виборах народних депутатів.

«Сторони закликають інші опозиційні партії та окремих політиків також шукати шляхи для відмови від взаємопоборювання та об’єднувати зусилля на виборах задля перемоги над спільними ворогом – чинною владою», – підкреслюється в документі.

http://frontzmin.ua


Попередня новинаСоціологічна група «Рейтинг» Наступна новинаАбонент відсутній...