Голови фракцій Волиньради так і не дійшли компромісу щодо порядку денного сесії, яку планується провести в четвер. Нагадаємо, що останнє пленарне засідання сесії Волиньради було «зірване» саме через непорозуміння між депутатами щодо порядку денного.

Депутати від опозиції вимагали першими питаннями поставити питання про виділення бюджетних коштів на спорудження пам’ятника Степану Бандері в Луцьку та продовження контракту із рекотором Волинського інституту післядипломної освіти Михайлом Сташенком.

Голови фракцій Волиньради так і не дійшли компромісу щодо порядку денного сесії, яку планується провести в четвер. Про це повідомляє «Волинська правда».

Так і цього разу лідери опозиційних фракцій наполягали саме на такому варіанті. «Я це питання, по пам’ятнику ставив ще до того, як формувався порядок денний». – зауважив лідер фракції «Наша Україна» Сергій Слабенко. «Результати голосування в неділю показала настрої лучан – переміг опозиційний «бандерівський» кандидат», – додав лідер фракції «Фронт Змін» Ігор Гузь.

Голова депутатського об’єднання «Нова Волинь» Борис Клімчук, голова фракції Партії Регіонів Олександр Башкаленко зауважили, що готові особисто дати кошти на пам’ятник і ставити питання на голосування. Разом із тим, Борис Клімчук висловив думку, що спочатку слід заслухати звіт про виконання обласного бюджету, а потім вже і вносити зміни.

«Ми готові голосувати, але пообіцяйте, що сесія не буде зірвана, якщо результати не будуть такі, які вам сподобаються», – зауважив він. «Я, наприклад, проти того, щоб витрачати бюджетні гроші на пам’ятник Бандері – ця людина не сприймається однозначно в нашому суспільстві – це не Шевченко і не Леся Українка», – зауважив депутат Святослав Кравчук.

Врешті голова Волиньради Володимир Войтович виніс, як варіант, два рішення – заслухати питання виділення коштів на пам’ятник третім після розгляду бюджетних питань, або першим – за пропозицією депутата Сергія Слабенка. «І ми будемо голосувати», – зауважив Сергій Башкаленко.

Врешті депутати розійшлись із різними думками. «Ми стали ближчими до компромісу», – зауважив Володимир Войтович. «Та про який компроміс ви говорите», – відреагував Ігор Гузь. Таку ж думку про відсутність компромісу висловив і Сергій Слабенко.

Волинська правда


Попередня новинаВишиванка Наступна новинаЕлекторальні карти виборчого округу №21