У Волинській обласній раді 7 травня утворилася депутатська група «Волинська ініціатива» під керівництвом Бориса Клімчука. Про це оголосив голова облради під час сьогоднішньої сесії.  На початку сесійного засідання виступив депутат Волинської облради Ігор Гузь. Він оголосив про створення на Волині Комітету порятунку нації і держави. Він наголосив, що більшість волинян проголосували на минулих місцевих виборах за БЮТ, «Нашу Україну» і УНП. Це – 64 депутати облради з 80-ти. Гузь наголосив – прихильники Януковича, яких у Волиньраді меншість, хочуть диктувати волю більшості.

«Це робиться з метою зміщення діючого голови обласної ради?» – запитався Гузь. За його словами, якщо меншість переможе у Волиньраді, то подібні процеси можуть відбутися і в Луцькій, Ковельській міській радах та інших органах місцевого самоврядування Волині. Тому депутат закликав своїх колег діяти по совісті.

Опісля голова Волинської облради Анатолій Грицюк оголосив про створення нової депутатської групи – «Волинська ініціатива». Її очолив Борис Клімчук. До складу групи увійшли 17 депутатів з фракцій «Наша Україна», «Рідна Волинь», Партії регіонів, Соціалістичної партії, Блоку Литвина, УНП. Серед членів групи – Наталія Янко, Михайло Попович, Іван Корсак, Валентин Скуба, Олег Борбелюк, Віктор Гупало, Петро Пронь, Анатолій Вітрук та інші.

Депутат Валентина Блінова оприлюднила власне звернення. Пані Блінову обурює те, що у одному з перших інтерв’ю на посаді голови ОДА Клімчук допустив зневажливі вислови на адресу депутатів Волиньради. На думку депутата, Клімчук має відзвітуватися за свою роботу, як депутата облради, оскільки він був присутній лише на 2-3 сесіях. Окрім того, Валентина Блінова вважає, що заяви Бориса Клімчука щодо участі журналістів у засіданнях комісій облради є перешкоджанням професійній діяльності журналістів. З підписантами журналістського звернення губернатор з цього приводу хоче порозумітись кулуарно. Депутат вимагає публічних пояснень від Клімчука і проведення публічних слухань щодо свободи слова на Волині.

Своєю чергою Клімчук вибачився за слова, які хтось із депутатів сприйняв, як образу. За словами Бориса Клімчука, журналісти як відвідували засідання комісій облради, так і будуть. Губернатор подякував волинянам за 10 років їх життя. Борис Клімчук зазначив – у 1994-му Кучма на Волині набрав ще менше голосів, ніж Янукович. Але вже на наступних виборах волиняни віддали понад 70% голосів за Кучму. «Право опозиції бути, право опозиції боротися… Державі потрібна сильна опозиція», –  вважає Клімчук.

«Часи наступають гірші, ніж брежнєвські», – зазначив депутат облради Богдан Дівнич.


Попередня новинаІгор Гузь передбачає загрозу силових конфліктів між владою та опозиційними силами на Волині Наступна новинаСБУ як можливий інструмент політичних репресій