20 березня у Луцьку під стінами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства відбувся мітинг у зв’язку з проблемами у лісовій галузі області.

Участь  в акції взяли члени політичних партій «Батьківщина», «Фронт Змін», «УДАР», депутати місцевих рад, небайдужі волиняни. В руках учасники мітингу тримали плакати із надписами «Ні дерибану лісів!», «Геть лісову мафію!», «Захистимо природу разом!»,  « Хто з’їв зубрів?».

«Підняти свій голос» на захист лісів Волині, як зазначили організатори, мітингувальників змусило свавілля чиновників, які віддають тисячі гектарів мисливських угідь приватним підприємцям, масова вирубка «цінних» дерев, браконьєрство на рідкісних звірів.

 Перед учасниками мітингу виступив депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь. Як зазначив опозиціонер, він стурбований  тим бандитизмом, який  “розвів”  Богдан Колісник в лісовій галузі.

«Я вважаю, що ця людина повинна написати заяву про звільнення. На сесії обласної ради, коли піднімалося питання  щодо передачі 80 тисяч гектарів мисливських угідь в одні приватні руки, мені і моїм колегам, які були проти, просто «ламали» руки, погрожували. Таке ставлення посадовця Колісника – неприпустиме».

Зокрема, Ігор Гузь зазначив, що і він піднімав питання про незаконне полювання  на лосів та зубрів на одній із сесій облради.

До слова, був запрошений колишній працівник лісового господарства пан Забчук, який закликав згуртуватися усім лісівникам та написати спільне звернення до провоохоронних органів.

Депутат міської ради від «Батьківщини» Сергій Григоренко зачитав вимоги, які  підготували учасники мітингу до Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства, а саме: створити діючу, незалежну громадську раду при управлінні, члени якої могли б реально контролювати дії підрозділу; припинити чинити перешкоди при створенні Ківерцівського національного парку і загалом при розширенні природно-заповідного фонду в області; зробити реальні кроки для збереження волинської популяції зубрів, розпочати виконання регіональної програми відтворення цієї рідкісної червонокнижної тварини; припинити зазіхання на угіддя Українського товариства мисливців і рибалок; припинити масову, непрозору роздачу мисливських угідь маловідомими приватним фірмам; навести лад у сфері деревообробки на Волині, забезпечити прозорість цього процесу.

Документ із цими вимогами  депутати передали Богдану Коліснику особисто в руки після мітингу. Ігор Гузь зокрема запропонував  домовитися про організацію засідання за «круглим столом» задля обговорення питань, перечислених у документі.

  Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя 


Попередня новинаПотвори Наступна новинаЧернівці сьогодні...