На найближчій сесії Волинської обласної ради планують затвердити обласну соціальну програму «Молодь Волині» на 2011-2015 роки. Про це йшла мова в ході засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у четвер, 18 серпня.

Як доповів заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин, програма включає у себе усі напрямки, за якими повинна реалізовуватись державна молодіжна політика в області.

«Це інтелектуальне самовдосконалення молоді, утвердження патріотизму, духовності, моральності, пропаганда здорового способу життя, забезпечення зайнятості, підтримка молодіжних громадських організацій, інтеграція до європейського співтовариства і розвиток студентського самоврядування. По кожному з даних пунктів розписані заходи», – повідомив посадовець.

Проте член комісії, депутат облради від «За Україну!» Ігор Гузь дорікнув Дмитришину, що останнім часом суттєво зменшилось фінансування проектів національно-патріотичного спрямування.

Гузь нагадав і про догану, яку отримав Дмитришин через закритість роботи управління.

Чому проігнорували «Бандерштат»?

Крім того, Гузь розповів, що за місяць до проведення фестивалю «Бандерштат», він звернувся в управління з проханням виділити на цей захід 20 тисяч гривень. До слова, Гузь є головою оргкомітету цього фестивалю.

«Я звернувся з листом до управління щодо підтримки фестивалю «Бандерштат» виділити 20 тисяч гривень на два генератори, які потрібні для звуку. До речі, відповіді не отримав», – розповідає він.

«Потім зустрівся з керівництвом управління і знизив планку, попрохавши виділити хоча б 10 тисяч гривень. Але внятної відповіді мені ні письмової, ні іншої не надали», – переконує він.

«Хоча, якщо підняти фінансування різних заходів різних організацій, там йдуть суми у 10 тисяч, 100 тисяч і так далі. Це на організації. А ви запитайте у Дмитришина, скільки він фінансує поїздок за кордон, скільки він самостійно видає коштів на те, що він там хоче. Без ніяких конкурсів. Це сотні тисяч гривень. Я це знаю», – запевнив Гузь.

Він також розповів, що спочатку в управлінні йому відмовили допомогти фінансово, оскільки вхід на «Бандерштат» був платним.

«Водночас КВН управління фінансує, а там теж йде продаж квитків на вхід», – дорікає депутат.

Підтримав Гузя і «тимошенківець» Олександр Свирида, який вважає, що «Бандерштат» потрібно підтримувати, оскільки фестиваль відвідує дуже багато молоді.

«Я спочатку скептично відносився до ідеї Гузя проводити цей фестиваль. Але за кілька років він став нормальним фестивалем. Молодь бере масово участь у ньому. Масово. Це переростає в певне явище, а у вас там нуль написано… Організуйте хоч один масовий захід такого типу», – звернувся Свирида до Дмитришина.

Організаціям сприяють вибірково?

В ході обговорення Гузь також озвучив ще одну претензію до керівництва управління.

«За останні півтора роки ви втратили діалог з окремими молодіжними громадськими організаціями. Не з усіма, але з великою кількістю. Ви їх ігноруєте. Ви їх менше підтримуєте», – зауважив обранець облради.

«Це організації, які, напевно, мають іншу політичну позицію, яка не збігається сьогодні з вашим баченням. До мене вони звертаються. Я можу надати вам звернення і підписи… Тому в мене викликає занепокоєння ваша робота і робота пана Зайченка (Микола Зайченко – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, «ВН»), – сказав «заукраїнець».

«30 організацій підписалось під зверненням, бо їм важко здавати звітність, працювати з бухгалтерією управління, є низка перепон», – додав він.

Студраду при Клімчуку очолює Гузь?

До всього, Гузь розповів, що згідно з розпорядженням колишнього голови ОДА Володимира Бондаря з 2007 року головою Студентської ради при голові ОДА є Гузь.

«Управління не здатне поміняти голову студентської ради, який має координувати всі студентські самоврядування в області. Не в мені питання. Я півтора роки не займаюсь цим. Що не можна такого студента знайти? Вимагаю на цьому тижні піти до Клімчука і обрати нового голову студради», – наголосив Гузь.

«Я вважаю, що ваша робота, робота пана Зайченка на сьогоднішній день неефективна… Ви ведете якісь свої закулісні ігри», – підсумував він.

Волинські новини


Попередня новинаОпозиційні партії Волині об’єднались проти диктатури! Наступна новинаБандерлогів – у берлоги!