Депутат Волинської обласної ради, член партії «Фронт Змін» Ігор Гузь звернувся до обласного та міського управлінь культури з пропозицією продемонструвати лучанам фільм Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

Як ідеться у зверненні фільм демонструється приватними кінотеатрами, але квитки в цих закладах дорогі, тому більшість мешканців міста не зможуть переглянути даний фільм. У зв’язку із цим депутат пропонує організувати показ фільму в кінотеатрі «Промінь» та залучити на перегляд фільму студентів та учнів навчальних закладів міста.
«Показ даного фільму матиме велике значення для жителів області та міста Луцька, адже є одним із найкращих продуктів сучасного українського кінематографу та пропагує патріотичні почуття в українців», – йдеться у зверненні.
«Цю стрічку необхідно пропагувати, бо вона не лише пробуджує патріотичні почуття українців, вона ще й українського виробництва! А це зараз рідкість. Але при цьому фільм зроблений дуже якісно і талановито», – заявив Ігор Гузь.
Нагадаємо, що нещодавно у прокат вийшов фільм українського виробництва «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», режисер – Михайло Іллєнко. Фільм отримав схвальні відгуки критиків та журналістів, крім того отримав гран-прі ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю.
Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і в решті-решт волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені. Проте, живучи на чужині, Іван зберіг українські традиції та рідну мову.

Прес-служба Волинського  осередку  партії «Фронт Змін»


Попередня новинаEX.UA Наступна новинаКлімчук чогось нервується...