Депутат Волинської обласної ради, голова фракції партії «Фронт Змін» Ігор Гузь подав проект рішення обласної ради згідно якого всі програми, що фінансуються з обласного бюджету будуть мати єдину форму звіту.

Як показує практика звіт по виконанню програм, які фінансуються із обласного бюджету, перетворилось у формальність. Інформація подається тільки в розрізі використання коштів, де порівнюються суми запланованих та використаних коштів. Але лишається поза увагою ефективність використання цих коштів.

Крім того є багато зауважень до підготовки програм. Як показує аналіз при підготовці більшості таких документів розробники не дотримуються вимог діючих нормативно-правових актів; не достатньо описана проблема, не представлені тенденції до змін, не має прогнозів змін; завдання та заходи носять в основному не конкретний, а декларативний характер; у жодній з програм не представлено розрахунки кількісних та якісних показників, яких планується досягти після виконання програми, тощо.

Тому депутат пропонує більш ґрунтовно готувати Програми та затвердити форми звітів про виконання Програм, що фінансуються з обласного бюджету Волинської обласної ради. Це дозволить підвищити ефективність та результативність Програм, що приймаються обласною радою. Крім того це сприятиме відкритості та прозорості діяльності обласної ради.

Даний проект рішення включений до проекту порядку денного чергової сесії обласної ради, яка запланована на 6 березня цього року. З проектом рішення, пояснювальною запискою та запропонованою формою звіту можна ознайомитися на сайті Волинської обласної ради за цією адресою.

Прес-служба Волинського обласного осередку

 партії «Фронт Змін»

(098) 020 21 28


Попередня новинаВиборчі округи Наступна новинаБраконьєри…