26 червня об 11.00 в селищі Ратне мешканці району перекрили вулицю Центральну з вимогою виплатити їм  заборговані гроші за здане молоко. Акція під назвою «Геть молочну мафію!» відбулась з ініціативи депутата Волиньради Ігоря Гузя та депутата Ратнівської районної ради Володимира Ярмощука. Окрім того до заходу приєднались інші активісти, що представляють Об’єднану опозицію «Батьківщина» на Ратнівщині.

Вперше за останні 20 років, майже на годину, було припинено рух транспорту по центральній вулиці селища. Селяни вимагали негайно погасити борг та підвищити закупівельні ціни на молоко.

За інформацією Волинської облдержадміністрації станом на 5 квітня цього року ПрАТ «Ратнівський молокозавод» та  ПАТ «Ковельмолоко» заборгували селянам 9,2 млн. грн. за здане молоко. Незважаючи на приписи та попередження, станом на 8 червня за даними депутатів Ратнівської районної ради ці підприємства досі винні людям, майже 2,4 млн. грн. Причому понад один мільйон із цих коштів – це борг перед фізичними особами, тобто селянськими родинами. Зокрема ПрАТ «Ратнівський молокозавод» заборгував людям за молоко понад 2,2 млн. грн., а ПАТ «Ковельмолоко» – близько 150 тис. грн. Підприємства не розрахувалися із людьми за період січень-травень цього року.

Ігор Гузь повідомив, що перекриття вулиці це крайній захід, проте іншого способу привернути увагу громадськості і влади до цієї проблеми немає.

«До мене звернулися ратнівчани з інформацією про те, що гроші за молоко досі не виплачені. Опозиція вже неодноразово піднімала це питання на сесіях обласної ради, проте влада чомусь не поспішає вирішувати цю проблему. Сьогодні я спільно із людьми долучився до цього пікетування і ми це будемо робити до тих пір, доки бізнесмени не розрахуються із людьми у повному обсязі», – заявив Ігор Гузь.

За словами депутата, якщо підприємства в найближчий час не погасять свою заборгованість, він спільно із людьми вдаватиметься до більш рішучих заходів задля встановлення справедливості.
«Я закликаю селян не бути байдужими і не боятися боротися за свої права. Спільно, громадою ми здатні добиватися справедливості і змусимо олігархів рахуватися із працею селянина!», – заявив Ігор Гузь.

Відео телеканалу ICTV

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаGoogle Наступна новинаІгор Гузь увійшов до трьохсот засновників Всеукраїнського Комітету на захист української мови