У п’ятницю, 6 квітня депутат Волиньради Ігор Гузь відвідав п’ять сільських рад виборчого округу № 27, що на Старовижівщині. Депутату вдалося побувати у Седлищі, Буцині, Сереховичах, Солов’ях та Соколищах.

Нагадаємо, у жовтні 2010 року виборці цього краю довірили йому представляти свої інтереси у Волинській обласній раді. Метою поїздки стало вивчення актуальних проблем округу. У кожній сільській раді депутат зустрівся з сільським головою і відвідав всі об’єкти, які потребують уваги на рівні області.

Поїздка розпочалася з районного центру – Старої Вижівки, де в приміщенні громадської приймальні депутата відбулася зустріч з керівництвом місцевої організації партії «Фронт змін». Була проаналізована робота осередку з січня цього року та обговорені плани діяльності на квітень-травень, а також співпрацю районної організації з партнерами з ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода».

У селі Седлище, після зустрічі з сільським головою Миколою Ваврищуком, депутат ознайомився з проблемами в місцевому дитячому садку, який працює у селі тільки в літню пору. Сама будівля у відносно нормальному стані, але є проблема у влаштуванні системи опалення та збільшення працівників дитячого садка.

Ще однією проблемою у Седлищі є відсутність облаштованої зупинки громадського транспорту, яка немає накриття і, відповідно, жителі села при поганій погоді стикаються з суттєвими незручностями.

Також проблемою для громади села Седлище є відсутність твердого покриття на польовій дорозі до старого джерела, в якому освячують воду на Преполовіння. До цього джерела приїжджають десятки, а у вихідні сотні подорожуючих.

У селі Буцинь відбулась зустріч з сільським головою Петром Кошелюком, котрий ознайомив депутата з планами ремонту першого поверху приміщення Буцинської амбулаторії, де має розміститись сільська рада. Натомість, в теперішньому приміщенні сільської ради має знаходитись кухня дитячого садка, що дозволить вивільнити додаткове приміщення та відповідно відкрити ще одну групу для дошкільнят, яка так необхідна.

Лариса Мазурик – головний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини ознайомила депутата з роботою та проблемами установи. Саме приміщення було не так давно відремонтоване, проте фасад та веранда ще потребують ремонту. Найбільшою проблемою, що суттєво впливає на роботу закладу є нестача медичного обладнання та меблів.

В Буцинському сільському будинку культури відсутня система опалення, тому клуб в холодну пору року зазвичай закритий. Окрім того, однією з проблем функціювання цього закладу є відсутність стільців. В селі проживає близько тисячі жителів і це єдине приміщення де могли б зібратись селяни на збори за різних погодних умов.

Ще однією точкою відвідин стало село Сереховичі, де Ігор Гузь зустрівся з сільським головою Василем Миронюком. В селі якраз тривали роботи по відновленню дорожнього покриття.

Однією з проблем сільської ради є простій колишнього приміщення Грабівської школи, яка минулого року була «оптимізована», а по-суті закрита. Саме в цьому приміщенні, за планами обласної влади, міг би розміститись заклад інтернатного типу для дітей з вадами розвитку. Але на сьогодні, далі слів справа не пішла.

Окремо розглянули питання відкриття у селі музею місцевого самоврядування. Цю ідею вже достатньо давно пробує втілити депутат Верховної Ради України першого скликання, відомий журналіст та громадський діяч Андрій Бондарчук. До речі, він сам виходець з цього села. Для такого задуму в селі є відповідне приміщення колишньої аптеки, яка вже давно не працює. Дане приміщення знаходиться на балансі Старовижівської районної ради і його передача для діяльності музею є в її компетенції.

Також депутат відвідав село Солов’ї, де зустрівся із сільським головою Василем Абрамчуком. Основною проблемою для жителів села є підключення до газової системи. Справа в тому, що декілька років тому був створений кооператив «Синівський», до якого увійшли жителі сільських рад Синового, Соколищ та Солов’їв. Роботи по проведенню газової магістралі здійснював генпідрядник ТД «Професіонал» із Тернополя. На сьогодні оселі жителів Синівської та Соколищенської сільських рад газифікували, так як для ТД «Професіонал» з державного бюджету були перераховані відповідні кошти. А от жителі сіл Солов’ї, Комарове та Ниці, так і не дочекались блакитного палива, адже державний бюджет боргує підрядникам 1,9 мільйона гривень. І тільки після відповідного погашення заборгованості підприємці готові передати відповідну документацію для того аби газ з’явився в домівках і цих селян.

У селі Підсинівка відбулась зустріч з головою Соколищенської сільської ради Марією Тищук. Ця далеко не найбільша сільська рада в районі за останні роки вирішила суттєві свої проблеми. А це і асфальтування дороги, і проведення освітлення сільських вулиць. Зокрема, значну допомогу у вирішенні цих соціально-економічних проблем надав виходець з села, Іван Омелянюк, який є київським бізнесменом – директором підприємства «Квант-ефір».

На сьогодні основною проблемою сільської ради є утримання пожежної частини. Для ефективного управління такою важливою ланкою потрібне додаткове фінансування з районного або обласного бюджету.

Наразі, Ігор Гузь, безпосередньо ознайомившись з нагальними проблемами цих сільських рад, зобов’язався взяти під контроль кожне з піднятих сільськими головами питань. Задля їхнього вирішення депутат спробує долучити колег – депутатів Верховної Ради України, членів партії «Фронт Змін».

Протягом квітня цього року у всіх вищезазначених сільських радах відбудеться прийом виборців аби громадяни могли безпосередньо поспілкуватись з депутатом та спробувати вирішити проблемні питання селян.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаОб'єднались... Наступна новинаВолиньрада попросить у Верховної імпічменту Януковичу?