Згідно із наказом управління охорони здоров’я  Волинської облдержадміністрації, відбулася реорганізація Велимченської та Самарівської сільських дільничних лікарень Ратнівського району. Тобто з січня цього року ці лікарняні заклади почали працювати лише як амбулаторії з денними стаціонарами та пунктами швидкої медичної допомоги.

Таке «реформування» викликало хвилю обурення і протистояння. Самарівська громада відстояла своє право на цілодобове перебування хворих у дільничній лікарні.  Однак велимченські сільські депутати не встояли перед тиском і дали згоду на реформування лікарні в амбулаторії сімейної медицини.

У зв’язку із жахливою ситуацією, яка склалася із Велимченською лікарнею, депутат Волинської обласної ради, Ігор Гузь не зміг стояти осторонь. Нещодавно була організована зустріч із велимченцями для вирішення цієї проблеми. Єдиний кандидат у народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь  приїхав разом із депутатом Верховної Ради Геннадієм Москалем. На зустрічі із селянами було вирішено боротися за відновлення дільничної лікарні. Для цього запланували провести позачергову сесію сільської ради, для  відкликання рішення ради про згоду на реформування лікарні.

Позачергова сесія сільської ради відбулася, на яку прийшли шістнадцять із двадцяти депутатів. В присутності односельчан, а їх було більше двохсот, депутати відмінили своє попереднє рішення про реформування лікарні в амбулаторію. В правовому контексті залишилося тільки скасувати наказ головного лікаря центральної районної лікарні, про заборону приймати хворих на цілодобовий стаціонар до лікарні.

Виступаючи перед велимченською громадою на позачерговій сесії, кандидат у депутати до Верховної ради, Ігор Гузь сказав: «Велимченська дільнична лікарня дуже важлива, вона обслуговує понад п’ять тисяч мешканців. Тому такі варварські накази по відношенню до людей повинно бути скасовано!».

Правда, уже пройшло більше трьох тижнів після позачергової сесії, а головний лікар району не поспішає скасовувати свій наказ. На черговій зустрічі з громадянами у селі Броди, єдиний кандидат у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь у розмові про охорону здоров’я, в контексті Велимченської лікарні, заявив, що ним підготовлена позовна заява до суду про відміну наказу головного лікаря Бегаля М.Г. і найближчим часом він її подасть на розгляд.

Крім того, на сесії Волинської обласної ради Ігор Гузь звернувся із запитом до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка із вимогою вирішити проблему Влимченської лікарні. Зокрема, Ігор Гузь закликав Ігоря Ващенюка відмінити свій наказ про переведення лікарні на денний стаціонар, адже сесія Велимчанської сільської ради прийняла відповідне рішення. А Бориса Клімчука опозиційний депутат закликати виконати свою обіцянку та надати лікарні автомобіль швидкої допомоги.

На жаль, провладні депутати, які сьогодні становлять більшість в обласній раді,не підтримали запит Ігоря Гузя, але він його озвучив усно. Депутат додав – якщо оприлюднені ним проблеми не будуть виконані, то за кілька днів під стіни облдержадміністрації приїдуть сотні обурених велимчанців.

«Люди доведені до межі. Кілька тисяч велимчанців та жителів навколишніх сіл не можуть отримати гідну медичну допомогу! А влада незаконно затягує питання про відновлення дільничної лікарні. Ми мусимо добитися справедливості!», – заявив Ігор Гузь.

Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаГромадська рада міста Ковеля підтримала кандидата у народні депутати від опозиції Ігоря Гузя + ФОТО Наступна новинаЮрій Луценко вважає, що Ігор Гузь – людина, яка «щиро вірить і діє без запасних аеродромів»