1 січня 2012 року патріотична громадськість Луцька вшанувала Провідника ОУН Степана Бандеру. Близько сотні лучан зібрались біля пам’ятного знаку Степану Бандері, який встановлений на площі перед міським палацом урочистих подій.

Серед учасників заходу були присутні: депутат Волиньради Ігор Гузь, секретар Луцькради Григорій Пустовіт, депутат облради Олександр Пирожик, депутати Луцькради Андрій Калахан та Тарас Бас, голова Волинського крайового братства ОУН-УПА Василь Кушнір, голова волинської філії «Союзу Українок» Любов Ганейчук, відома письменниця та поетеса Тетяна Барбелюк «Байда».

Після покладання квітів та виконання державного гімну відбувся мітинг. Зокрема до слова був запрошений Ігор Гузь, який зазначив: «Влада боїться і мертвого Степана Бандеру, адже тільки боягузи можуть забирати звання Героя України у Провідника ОУН і це зробив не український суд, а безпосередньо Віктор Янукович який у сьогоднішній Україні віддає накази суддям. Але у влади нічого не вийде, чим більше перешкод чинять українцям, тим сильнішим буде опір представникам п’ятої колони, котрими і є члени Партії Регіонів.

Повертаючись до місцевої проблематики хочу, зазначити, що я не підтримую позицію Луцького міського голови Миколи Романюка, котрий є противником встановлення пам’ятника Бандері навпроти міського РАГСу. Я вважаю, що рішення міської ради прийняте у 2008 році є правильним і законним, тому не гаючи часу варто починати роботи по облаштуванню території, а на це з міського бюджету вже виділено 150 тисяч гривень. Натомість патріотична громадськість повинна мобілізуватись і активніше провадити збір коштів для будівництва постаменту! Вірю в те, що спільними зусиллями пам’ятник Герою України Степану Бандері постане у Луцьку вже у цьому році!»

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя

Фоторепортаж – Волинські новини


Попередня новина2012 Наступна новинаОвочі з підгайцівського тепличного комбінату можуть знову з’явитися на прилавках