3 вересня цього року, під час проведення сесії Волинської обласної ради депутат Ігор Гузь озвучив запит з приводу можливих порушень чинного законодавства з боку директора Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки п. Щеблюка С.Г.

На жаль депутати від Партії регіонів та їхніх сателітів не підтримали цей запит, тому 10 вересня до прокурора Волинської області було направлене депутатське звернення з цього ж питання.  Просимо ознайомитись з його змістом.

Прокурору Волинської області
Параці А.А.

Депутатське звернення

Шановний Андрій Андрійович!

До мене як до депутата Волинської обласної ради звернулись окремі працівники та студенти Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з проханням допомогти розібратись в наступній ситуації.

З їхньої точки зору у вищенаведеному навчальному закладі здійснюються систематичні порушення чинного законодавства з боку директора – Щеблюка Станіслава Германовича.

1. В коледжі введена практика збору грошей з викладачів для проведення різного роду заходів (методичних об’єднань, конкурсів, зустрічей). В минулому навчальному році офіційно з кожного викладача коледжу було зібрано біля 400 грн., що в сумі складає до 30 тис. грн. Ці гроші були передані особисто в руки директорові. Проте ніякого звіту щодо витрати цих грошей колектив не отримав. На що витрачені ці кошти до цього часу ніхто не знає. Люди гроші здають, тому що бояться переслідування і врешті-решт втрати роботи.

2. В цьому навчальному році на засіданнях всіх циклових комісій було офіційно заявлено, що кожен викладач повинен здати гроші в розмірі посадового окладу, так як ці гроші потрібні на акредитацію навчального закладу. Як, директор керівник навчального закладу може дозволити це робити? А якщо він про це не знає, то для чого він такий керівник? Це повинно бути все під його контролем.

3. Виплата преміальних коштів. Чому працівники коледжу не отримують матеріальну допомогу за свою роботу уже 2 роки? Просимо розібратися, чи і адміністрація коледжу не отримувала. А якщо отримувала, то чому не аналізувалося це питання на зборах трудового колективу? Інформація про преміювання приховується, в цьому питанні немає прозорості.

4. Благодійну допомогу за останні роки заклад отримав десятки тисяч грн., проте, всі кабінети в коледжі ремонтуються знову ж таки за гроші студентів (меблі, вікна і т.д.). Куди направляється благодійна допомога ніхто про це не знає, ніхто про це не звітується. По суті студенти і їх батьки платять двічі благодійну допомогу і вкладають гроші в ремонт кабінетів.

5. Три роки підряд в коледжі працював міжшкільний комбінат. Учні шкіл № 7 і № 10 могли здобути професію кухаря і продавця. Учням читалися вибіркові предмети (це можуть підтвердити і діти і викладачі). Журнали обліку прочитаних годин були відсутні, заробітна плата видавалась із рук в руки (тобто без документів). Покажіть мені, будь ласка, навчальну програму, де читається лише декілька предметів для здобуття робітничої професії. Немає. А хто ж читав інші предмети і куди пішли ці кошти? Хто, за що і як виставляв учням оцінки? Де відповідна документація по міжшкільному комбінату? Поясніть.

6. Виплата відпускних грошей. Згідно чинного законодавства працівник за три дні до початку відпустки повинен отримати відпускні. Аналізуючи це питання, скажіть, як наш вчитель може повноцінно оздоровитись і відпочити, якщо гроші на протязі відпустки виплачувались по частинах? А остання частина грошей надійшла 28 серпня, коли вже всі вийшли з відпустки. А де гроші за платні групи, адже студенти платних груп розрахувались до кінця навчального року?

З огляду на вищевикладене, прошу здійснити перевірку вищенаведених фактів та надати відповідь у встановлений законом термін.

Сподіваюсь на підтримку та розуміння.

Депутат Волинської обласної ради                                  Ігор Гузь


Попередня новинаОце справжня революційна романтика! Наступна новинаЗасудити і під розстріл...