У вівторок, 6 березня під час сесії Волинської обласної ради депутат від партії «Фронт Змін» Ігор Гузь озвучив спільний депутатський запит від голів фракцій партій «Фронт Змін», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», яким опозиційні сили вимагають відправити у відставку голову Горохівської райдержадміністрації Жанну Савчук.

У запиті наголошено, що голова Горохівської райдержадміністрації, член Партії регіонів Жанна Савчук чинить дії, що суперечать законодавству України, зокрема, під час наради із директорами шкіл Горохівського району вона змушувала освітян вступати до Партії регіонів. Крім того, йдеться у запиті, голова районної державної адміністрації в кінці минулого року змушувала підлеглих передплачувати партійну газету «Волинь-регіон».

«Законодавство України трактує це як зловживання владою», – підкреслено в документі.

Крім того, нагадав Ігор Гузь, на минулій сесії Горохівської районної ради Жанна Савчук, яка є також і депутатом районної ради, перешкоджала депутатам Волинської обласної ради виступити на сесії, що є порушенням закону “Про статус депутатів місцевих рад”.

У зв’язку із наведеними фактами, опозиція вимагає у голови обласної державної адміністрації Бориса Клімчука звернутися до президента з поданням на звільнення із займаної посади Жанни Савчук.

Прес-служба Волинської організації “Фронт Змін”


Попередня новинаБатьківщина Наступна новинаІгор Гузь заявляє, що через недбальство чиновників на Волині знищується популяція рідкісних зубрів