Депутат Волинської обласної ради, голова фракції партії «Фронт Змін» Ігор Гузь звернувся до голови обласної державної адміністрації Бориса Клімчука та голови обласної ради Володимира Войтовича із вимогою не проводити реорганізацію  Волинського обласного паталогоанатомічного бюро.

Як ідеться у зверненні депутата до нього надійшов лист від колективу патологоанатомічного бюро із проханням допомогти відстояти  установу. Адже є інформація про те що планується реорганізація або ліквідація цього закладу, в якому працює 79 осіб.

І справді питання про реорганізацію бюро винесено на сесію обласної ради, яка відбудеться 6 березня цього року.

Як повідомляється у зверненні депутата обласне патологоанатомічне бюро здійснює не лише розтин тіл, а в своїй переважній більшості забезпечує прижиттєву гістологічну діагностику захворювань. Вірно встановлений гістологічний діагноз скорочує час перебування хворого на лікарняному ліжку, а відповідно зменшує грошові витрати на лікування хворих, а отже і бюджетні навантаження.

У більшості областей України працюють такі патологоанатомічні бюро, а в Хмельницькому існує патологоанатомічний центр. Тому реорганізація такої установи на Волині недоцільна, адже це не лише залишить людей, фахівців без роботи, але й негативно вплине на всю систему охорони здоров’я області.

У зв’язку із цим Ігор Гузь звернувся до голови облдержадміністрації та голови обласної ради зробити все можливе, щоб патологоанатомічне бюро не було реорганізоване, а працівники, серед яких багато лікарів-фахівців, не залишилися без роботи.

  Прес-служба Волинського обласного осередку

 партії «Фронт Змін»

(098) 020 21 28

 

 

 


Попередня новинаНігілізм та скептицизм Наступна новинаПрокурори, ох ці прокурори…