Кілька сотень громадян та членів опозиційних до влади партій взяли участь у марші протесту проти політичних репресій в Україні. Захід відбувся у Луцьку 24 серпня, у день святкування двадцятого ювілею Незалежності України.

Одразу опісля того, як люди почали розходитися після вибудуваної двадцятки під час акції «Українська вишиванка», на тому ж місці на Театральному майдані почали збиратися люди з партійними та державними прапорами. Як і заявлялося раніше, опозиційні політсили вирішили висловити своє незадоволення нинішньою владою.

На майдані було чимало місцевих політиків. Зокрема депутати Волиньради Анатолій Вітів, Олександр Вікторов, Євген Мельник, Олександр Пирожик, Віталій Собко (ВО «Свобода»), Володими Банада (НРУ), Сергій Слабенко,  Володимир Навроцький («Наша Україна»), Ігор Гузь («За Україну!»), Анатолій Грицюк та навіть заступник голови облради Валентин Вітер («Батьківщина») (останній, щоправда, до кінця ходи кудись зник).

Не оминули увагою захід й депутати Луцької міської ради, а саме біло-сердечні Андрій Осіпов, Василь Гриб та секретар Луцькради Григорй Пустовіт, нашоукраїнівці Андрій Козюра й Анатолій Пархом’юк, свободівці Олег Чернецький і Святослав Боруцький, заукраїнець Богдан Шиба, голова фракції «Фронт Змін» Олександр Пиза.

На марш протесту прийшли й колишні владці. Зокрема був екс-депутат Луцькради від ПРП Олександ Мартинюк та колишній голова ВОДА Володимир Бондар.

Під час руху колони до її лав приєднувалися й інші люди. Підтримати акцію прийшли упівці. Попереду колони рухалися молоді люди, які несли величезний синьо-жовтий стяг. Маршували усі під урочисті українські марші та патріотичні пісні.

В пункті призначення, тобто під стінами Волинської обласної ради, опозиціонерів уже чекали їхні однодумці в партійних наметах. Там відбувся мітинг, на якому лідери політичних сил закликали людей об’єднатись та разом боротись проти теперішньої, за їхніми словами, тоталітарної системи. Нарікали виступаючі і на незаконні переслідування Юлії Тимошенко та інших політичних діячів, й на утиск української мови та обмежений доступ до ЗМІ. Крім того, в рамках акції відбулась спільна молитва за Україну й її народ.

Волинський інформаційний портал

ФОТОРЕПОРТАЖ

 


Попередня новинаБандерлогів – у берлоги! Наступна новинаІгор Гузь: На наступній сесії облради депутати повинні висловити недовіру як Войтовичу так і Клімчуку!