ddЗаступник голови облради Ігор Гузь назвав народного депутата Верховної Ради України Григорія Смітюха подонком і звинуватив його у причетності до вбивств, які відбуваються на Сході України.

Про це від зазначив під час чергової 25 сесії облради сьогодні, 25 квітня. Депутат ігор Гузь звернувся із запитом до прокуратури з приводу перевірки діяльності ТОВ «НВЦ Форель», яке підконтрольне народному депутату Григорію Смітюху, як й свого часу закутка Володимира Путіна ввести російські війська на територію України.

Нагадаємо, свого часу, в опустілому кабінеті колишнього заступника голови ОДА Едуарда Стоєва віднайшли порожні бланки з печатками цього підприємства. Згодом, ці бланки вночі викрали невідомі. Це нині розслідують правоохоронці

Саме ж підприємство кілька років тому отримало найбільшу дотацію в Україні серед риб підприємств в сумі 12 мільйонів. Нині в Оконську ведеться будівництво, поруч незаконно намагалися видобути пісок. На ці 12 мільйонів підприємство нібито в Ковелі закупило комбікорму для харчування риби. Але ставки в Оконську, кажуть в занедбаному стані. Тож Ігор Гузь запропонував прокуратурі перевірити використання цих коштів.

На захист свого брата виступив депутат облради Іван Смітюх. Він підтвердив, що його родич володіє підприємством. Ціль одна, з його слів, – створити материнське поголів’я риби, якої не вистачає. 92% риби в Україну ввозиться ззовні. Материнське поголів’я заведене з Байкалу, з Франції.

«Може, є якісь моменти, хай займаються правоохоронні органи, але не треба спекулювати політикою. Я не захищаю брата але я знаю брата. І перестаньте спекулювати політично. Багато хто донедавна, і я втому числі вважав Росію нашим другом і партнером.Так він помилився. Це було неправильно і ганебно, я вибачаюсь за брата, і він вибачався сам», – зауважив депутат.

Він натякнув Ігореві Гузю, що «хто збудує собачу буду – має право голосу», мовляв сам заступник голови облради нічого сам не створив і не займався бізнесом.

У відповідь Ігор Гузь вибухнув емоціями.

«Ваш брат – подонок. Бо ті вбивства які роблять на сході і на його совісті, коли він закликав Путіна. Ваш брат не має морального права ходити на цій землі. Він один з тих, хто зробив можливим те, о відбувається на Сході. Можете подавати на мене в суд, але я повторю, ваш брат – подонок», – вигукнув він.

 Волинські новини


Попередня новинаЛуцьк вчора дав жару! Наступна новина Чекаю Вас у себе)