Міський голова Богдан Шиба напередодні зустрівся з керівниками молодіжних та дитячих громадських організацій, щоб обговорити сучасний стан і перспективи молодіжного та дитячого громадського руху в Луцьку. На зустрічі були присутні 15 лідерів молодіжних організацій міста, начальник відділу у справах сім’ї та молоді департаменту молодіжної політики і спорту Ігор Гузь, депутат Луцької міської ради та голова постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформації, політики, молоді, спорту та туризму Сергій Григоренко. В ході розмови учасники обговорили актуальні проблеми молодіжного руху в місті.

Зокрема молодь цікавило, чи спроможна влада виділити приміщення для молодіжних громадських організацій, де б на паритетних умовах організації могли збиратися для засідань, нарад, проведення масових заходів тощо. Як повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ігор Гузь, таким приміщенням можуть стати площі центру „Естет” на проспекті Відродження, які є комунальною власністю. На сьогодні триває правове впорядкування справ між орендарем цього приміщення та міською владою. Тож перспективи появи центру молодіжних громадських організацій у Луцьку є – впевнений Ігор Гузь.

Серед інших питань, які висловили молоді активісти на зустрічі з міським головою, була необхідність надання певних переваг для громадських організацій у конкурсах на оренду комунального майна, оскільки при рівних умовах вони однозначно програють конкурс комерційним структурам. Міський голова Богдан Шиба розповів, що найближчим часом міська рада розгляне можливість надавати оренду громадським організаціям на пільгових умовах – за дешевшою ціною і на більш тривалий термін.

У свою чергу міський голова закликав лідерів луцької «молодіжки» брати активнішу участь у роботах міської ради Луцька і побажав «вийти за межі суто молодіжних проблем і працювати над актуальними і гострими питанням життєдіяльності міста і добробуту міської громади загалом».

Також, з нагоди Дня молодіжних та дитячих громадських організації, що вперше цього року відзначали в Україні минулої неділі, 17 травня, Богдан Шиба вручив Подяки Луцького міського голови представникам присутніх на зустрічі організаціям. Так Волинській обласній молодіжній громадській організації «Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе) голова подякував за популяризацію принципів громадянського суспільства, впровадження передового досвіду молодіжного руху та з нагоди 10-річчя від дня створення. ВОМО «Центр ефективної комунікації» – за розвиток і популяризацію ідей доброчинності, утвердження основ соціальної відповідальності місцевої громади. ЦГМО «Наша справа» – за сприяння євроінтеграційним процесам на місцевому рівні, популяризації європейських принципів самоорганізації населення. ВОО «Народно-демократична ліга молоді» – за популяризацію ідей студентського самоврядування, створення умов для самореалізації студіюючої молоді.

www.lutsk.ua


Попередня новинаМолдова. Записки очевидця… Наступна новинаІгоря Гузя цікавить, до якого часу у Маневичах стоятиме пам’ятник Лєніну