IMG_4980w - копия«Це вам не Межигір’я», – зауважують колеги, коли заходять до помешкання заступника голови обласної ради Ігоря Гузя. Просто, чисто і скромно. Хата, в якій живе Ігор Гузь з дружиною, збудована в 1953 році його дідом Павлом Остаповичем Кондзюрою.

Мешкає він у цьому будинку на Вишкові з 2007 року, відколи одружився. До того він мешкав з батьками і сестрою у 2-кімнатній квартирі. Родина Ігоря та Оксани Гузів займають півхати. В другій половині будинку живе дядько нинішнього заступника голови облради.

IMG_5021wСама будівля належить матері Ігоря Гузя. Родина мешкає в 2 кімнатах. До слова, у одній з кімнат на стіні – портрети Євгена Коновальця та Степана Бандери.

IMG_5007w

IMG_5008w

IMG_5009w

IMG_5005w (1)

IMG_5003w

Дружина Оксана дуже любить малювати, тож в одній з кімнат є й куточок для творчості.

IMG_5010w

IMG_5011w

IMG_5012w

Сам господар будинку каже, що вирішив показати свою оселю, аби довести, що нічого не приховує. До слова, днями він оприлюднив свої доходи.

«До мене кілька тижнів тому звернулися журналісти, які просили показати, де я мешкаю. Я вважаю, що кожен чиновник, не лише голова чи заступники облради й ОДА, а й начальники управлінь, члени виконкому міськради, за першого бажання мас-медіа повинні показати в яких умовах вони живуть. Це має бути прозоро, без жодних проблем», – каже Ігор Гузь.

Поруч – 15 соток землі. На городі, каже господар, вирощуватимуть овочі для столу. Для двох, розповідає, вистачає.

«Тут будуть буряки, картопля. Вистачає для того, щоб було все свіже на столі. Хочу сказати, що я 12 років депутат місцевих рад і жодного разу ані я, ані моя родина не взяли земельної ділянки», – каже господар.

IMG_4992w

IMG_5025w

IMG_5002wЄ у Ігоря Гузя авто, на яке, переконує, збирав гроші шість років. Лише рік тому вдалося назбирати на перший внесок, аби придбати авто в кредит. До слова, кредит на Hyundai Sonata оформлений на його дружину – Оксану Гузь, і ще 4 роки родині доведеться виплачувати гроші банку.

IMG_5018w

Сам заступник голови облради каже, що з грошима на авто допомагали й друзі, щоправда, хто саме, він не назвав, адже це все ж приватна річ. По сусідству немає захмарних парканів і царських маєтків.

«Сусіди в мене – прості люди. Цей район забудовувався в 50-х роках, тут зазвичай забудовувалися працівники колгоспів. Мої дід і баба теж в колгоспі працювали, дід свого часу був головою. В основному, тут вже проживають нащадки корінних мешканців. Мікрорайон Вишків – колишнє село Ківерцівського району», – розповідає він.

IMG_4980w

Дорога тут свого часу була дуже розбита. Відремонтували її ще під час керівництва міською радою Богдана Шиби. До слова, саме тоді Ігор Гузь працював у молодіжному управлінні Луцькради. Але до ремонту цієї дороги, переконує, він не має стосунку. Місцевим мешканцям доводилося двічі перекривати рух вулицею, аби її нарешті відремонтували.

Улюбленець родини – кіт Цезар. Господар розповідає, що його попередника отруїли разом з кількома іншими місцевими котами. Тому Цезар – хатній, на вулицю його практично не випускають.

IMG_4998w

А на завершення візиту, як і прийнято в гостинних українських господарів, журналістів частували чаєм з печивом.

IMG_5030w

Текст та фото ВОЛИНСЬКІ НОВИНИ

Відео ВОЛИНЬPOST

 

 


Попередня новинаЛуцькрада Наступна новинаДвоє