4 січня 2012 року відбулась чергова сесія Старовижівської районної ради. Основним питанням порядку денного було прийняття районного бюджету. Серед запрошених були і депутати обласної ради від опозиційних сил: Ігор Гузь «Фронт Змін» та Валентина Блінова ВО «Батьківщина».

Для підтримки позицій Партії регіонів та особисто голови ОДА Бориса Клімчука на сесію завітала потужна делегація чиновників, зокрема це заступники голови ОДА Віталій Карп’юк та Олександр Курилюк, а також начальник головного управління фінансів ОДА Ігор Никитюк.

Під час чотирьохгодинного обговорення з аргументованими виступами стосовно несприйняття формування бюджету зверху, антисоціальної політики Партії регіонів і з закликом голосувати проти бюджету виступили голови фракцій районної ради: ВО «Батьківщина» Володимир Блінов, «Наша Україна» Василь Романюк,  ВО «Свобода» Іван Омельчук, УП «Собор» Олександр Литвин, Партії «Реформи і порядок» Борис Смілий, Народного руху України Олександр Романік.

У підтримку цієї позиції виступив і депутат Волиньради, обраний по Старовижівському виборчому округу №27 Ігор Гузь, котрий зазначив: «Я, як член опозиційної партії «Фронт Змін» не підтримав прийняття обласного бюджету, адже він є невід’ємною складовою державного бюджету, котрий без врахування пропозицій опозиційних депутатів прийняла більшість Верховної ради України, сформована навколо Партії регіонів.

Бюджетний процес має на меті так-звану оптимізацію дільничих лікарень, закриття шкіл, скорочення працівників дитячих садків, антизаконну відміну пільг чорнобильцям, афганцям та дітям війни і є нічим іншим як спробою режиму Януковича вибити з під ніг простого українця елементарних засобів існування, а отже перетворення всіх нас на рабів їхньої політичної системи. Вважаю, що проголосувавши проти такого бюджету Ви покажете червону картку економічній політиці Уряду Азарова та й усій провладній верхівці. Не варто брати депутатську відповідальність за такий бюджет на себе, нехай його бере виключно Партія регіонів яка «покращує життя українцям вже сьогодні».

За результатами голосування лише 18 з 40 депутатів Старовижівської районної ради проголосували за прийняття районного бюджету. Обласні чиновники поїхали до Луцька ні з чим…

Варто зазначити, що Старовижівська районна рада виявилась першою з поміж райрад області котра таким чином задекларувала свою позицію перед обласною владою. Також варто наголосити на тому, що Старовижівська, Ратнівська та Ківерцівська районні ради, відмовилась «оптимізовувати» дільничні лікарні, розташовані на території цих районів, у амбулаторії, як цього добивається керівництво Волинської обласної державної адміністрації.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя



Попередня новинаОвочі з підгайцівського тепличного комбінату можуть знову з’явитися на прилавках Наступна новинаКлімчук vs Партія регіонів