top-photoЗаступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь, представники громадськості та органів влади обговорили із працівниками Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації ситуацію в установі. Захід відбувся у Волинському прес-клубі в понеділок, 16 червня.

Нагадаємо, волинські революціонери висували претензії щодо прозорості та публічності діяльності Центру та висували пропозицію реорганізувати Центра та дозволити на базі одного із таборів, які перебувають у підпорядкуванні установи, організувати підготовку силовиків.

Представник волинської «Самооборони Майдану» Юрій Моклиця відзначив, що згідно документів, наданих управлінням освіти ОДА, Центр працює досить неефективно. 

Він додав, що директор Центру Леонід Толстіхін працює на посаді вже 32 роки, тому, попри його великі заслуги, варто було б «залучити молодь» до роботи установи.

Заступник голови Волинської облради Ігор Гузь відзначив, що нещодавно навідувався до Центру разом із новопризначеним керівником управління освіти Валентиною Загревою. Гузь визнав, що Центр туризму підготував багато спортсменів та займається патріотичною підготовкою молоді.

Щодо керівництва, то Гузь підтримав його «омолодження» та перезавантаження діяльності центру. Також, за його словами, наразі потрібно звернути більшу увагу не на підготовку туристів, а на патріотичний вишкіл молоді. 

Ігор Гузь також спростував «чутки», що він цікавиться роботою Центру, бо хоче земельну ділянку на території одного із підпорядкованих йому об’єктів. Гузь пояснив, що за 12 років роботи у владі «не переписав на себе жодної ділянки». «Найкраща спроба спаскудити ситуацію, то це показати, що хтось в цьому зацікавлений», – пояснив він.

Натомість представник Центру Ольга Яцюк відзначила, що із 2006 рок установа офіційно займається патріотичним вихованням. Вона пояснила, що проводити військовий вишкіл на базі табору «Сонячний» не варто, бо там займаються діти протягом року, а не лише 25% часу, натомість військові можуть попсувати ліжка та інше майно. 

«Там змагання з туризму, походи, орієнтування, міжнародні змагання. Він завантажений протягом року», – зазначила Ольга Яцюк. Вона нагадала, що із 25 таборів, які діяли на початку 90-х, залишилося лише 9, тому не варто посягати і на них.

1

Натомість директор Центру Леонід Толстіхін розповів, що закиди революціонерів часто є необґрунтованими. Зокрема Толстіхін пояснив, що не шукав захисту від них у Бориса Клімчука, а просто звернувся до нього, як до депутата. Раніше директор, мовляв, звертався й до Миколи Романюка, Анатолія Грицюка та інших посадовців, що керували у області за роки незалежності. 

Також Леонід Толстіхін нагадав про «посягання» на територію туристичної бази «Юний турист» підприємством Василя Столяра.

2

На його думку, раніше незаконно приватизували територію табору «Гвардієць» поблизу Гаразджі, що під Луцьком.

Толстіхін додав, що «за посаду не тримається», однак вимагає, щоб всі закиди революціонерів були обґрунтованими. Він додав, що заступнику керівника обласного штабу «Самооброни» Богдану Климчуку не варто змішувати громадську діяльність та те, що він є керівником туристичної агенції «Патріот».

Очільник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук нагадав, що вихованцям Центру туризму патріотизму не бракує, бо багато з них були на Майдані та долучалися до інших патріотичних заходів. Він відзначив, що правоохоронцям варто перевірити, як табір «Гвардієць» потрапив у приватні руки, та, можливо, організувати вишкіл для силовиків там, а не у «Сонячному».

Представники Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації із різних районів Волині розповіли, що установа працює нормально та готує спортивно підготовлену та патріотичну молодь, тому не варто надто заважати їм працювати. 

У підсумку Юрій Моклиця закликав представників Центру підтвердити свої репліки щодо відкритої та ефективної діяльності відповідними доказами та документами. Тоді він пообіцяв від імені «Самооборони Майдану» спростувати свої закиди. 

cb-dsc07848

cb-dsc07862

cb-dsc07861

ВолиньPost


Попередня новинаВ дорозі на Схід... Наступна новинаВолинські військові потерпають від нестачі ліжок, зброї та медикаментів