В управлінні Луцької міської ради директорам луцьких шкіл рекомендують підвищувати у школярів знання про єдиний культурний, історичний та науковий українсько-російський простір. Про це йдеться у листі начальника управління Олега Гребенюка до директорів загальноосвітніх закладів міста. Лист, датований 5 березня 2012 року, оприлюднив у Facebook депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь.

Своїм листом Гребенюк інформує директорів про історичну олімпіаду на тему «1812 рік та Україна». Олімпіада присвячена 200-літтю російсько-французької війни, яка у листі луцького чиновника названа «Вітчизняною війною 1812 року». Олімпіаду проводять Посольство Російської Федерації в Україні, Представник Росспівробітництва в Україні за підтримки українського Міністерва освіти, науки і спорту.

Олег Гребенюк пише директорам шкіл, що «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти рекомендує підтримати проведення історичної Олімпіади та розповсюдити інформацію про зазначений захід».

Як ідеться у листі начальника міського управління освіти, це зробити ремендують «з метою підвищення пізнавального інтересу до героїчного минулого, поширення та поглиблення знань про єдиний, культурний, історичний та науковий українсько-російський простір, формування патріотичної та громадянської свідомості школярів та студентів, виявлення талановитої молоді».

ВолиньPOST


Попередня новинаКнопкодави Наступна новинаБаски