Майже 400 волинських сіл з острахом чекають зими, бо опинилися без скрапленого газу в балонах. У «Волиньгазі» підтверджують, що мешканців практично усіх районів області, які використовують скраплений газ у господарстві, спіткала «газова» криза. Балони наповнювати нічим, а коли вирішиться проблема – волинські газовики не знають.

За офіційною інформацією, яку надали у ПАТ «Волиньгаз», в області не без цього виду палива досі залишаються 376 сіл. Мешканці цих населених пунктів користуються або ж скрапленим газом, або заготовлюють дрова. Газовики кажуть, що постраждалих від газової кризи є більше, адже багато людей, які живуть у селах, навіть маючи газопровід, користуються скрапленим газом у балонах. Для них, звичайно, ця проблема не критична, однак соціальної напруги додає.

Тепер же «негазифікаваним» селянам доводиться сутужно – щоб нарубати дров, треба докласти фізичних зусиль.  Найважче літнім людям: вони змушені за мізерні пенсії і деревину на зиму купувати, і просити когось, аби нарубав дров. Ще один вихід – електроплити, але у зв’язку з тим, що в селах часто бувають перепади напруги, це життя не полегшує.

У «Волиньгазі» кажуть, що розуміють ситуацію, але нічого вдіяти не можуть, мовляв,  підвели несумлінні постачальники – полтавський завод-виробник зупинився на ремонт. У прес-службі «Волиньгазу» розповіли, що вони надіслали звернення до уряду та міністра енергетики та вугільної промисловості з проханням посприяти вирішенню критичної для області ситуації, однак відповіді наразі не надходило.

Осторонь людських проблем не може залишатися Волинська «Батьківщина».

Як зазначив депутат Волиньради фракції ВО «Батьківщина» Ігор Гузь, простим селянам з Ратнівського, Ківерцівського чи Іваничівського районів не цікаво, чому «Укрнафта» чи інша державна або ж приватна структура не виконують взяті на себе зобов’язання.

Він вважає, що керівництво області, в першу чергу Борис Клімчук, повинні миттєво відреагувати та поставити до відома центральні органи влади про цю проблему. Якщо ніяких зрушень не станеться то Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» буде ініціювати проведення протестних акцій.

Батьківщина


Попередня новинаГубернатор Волині ‒ «поліцай» Януковича! Наступна новинаДонецьк 31.10.03