Волинська обласна організація «Національний Альянс» пролобіювала звернення Волинської обласної ради до Президента України Віктора Ющенка та Верховної Ради України щодо визнання боротьби ОУН-УПА на державному рівні. 5 жовтня, з ініціативи депутата Волинської обласної ради, лідера Всеукраїнської молодіжної організації „Національний Альянс” Ігоря Гузя на сесії Волинської обласної ради п’ятого скликання обговорювалось питання про звернення до Президента України Віктора Ющенка та Верховної Ради України щодо визнання ветеранів ОУН-УПА на державному рівні.

В результаті обговорення депутати обласної ради прийняли рішення підписати звернення до Президента та парламенту про визнання воїнів ОУН-УПА воюючою стороною.

За це рішення проголосувала більшість депутатів облради. Проте знайшлось і багато таких, які, як виявилось, байдужі до долі вояків Української Повстанської Армії. Прикро, що з 80 депутатів обласної ради аж 21 депутат проблему визначення статусу воїнів УПА пріоритетним не вважає.

Крім того, дане звернення буде розіслано обласним радам Західної України з проханням підтримати ініціативу волинських депутатів.

Дане звернення стало завершальною крапкою в заходах та діях Національного Альянсу в рамках відзначення 64-ої річниці створення УПА.

Хочемо нагадати про те, що протягом вересня-жовтня поточного року було проведено ряд заходів у рамках відзначення річниці створення УПА. Зокрема, Національний Альянс провів молодіжний вишкільний табір „Повстанська Ватра-2006”, у якому взяло участь близько 130 молодих людей із різних куточків України. Протягом двох тижнів тривала фотовиставка „Галерея повстанської слави”, на якій експонувалися унікальні фотографії з життя та визвольної боротьби героїв ОУН-УПА, зроблені за часів Другої Світової Війни.

Сподіваємось, що звернення найвищого представницького органу Волині приверне увагу обласних рад Західної України, а головне – глави держави та депутатів Верховної Ради. І вже свою 65-ту річницю герої ОУН-УПА відзначатимуть у якості визнаних державою ветеранів війни.

Інформ-відділ ВОО «Національний Альянс»


Попередня новинаІгор Гузь: "УПА буде визнано!" Наступна новинаІгор Гузь: „День Свободи я святкуватиму завжди!”