imagesСьогодні, 11 червня Ігор Гузь підтримав «Правий сектор», «Самооборона Майдану» та «Автомайдан України», що  закликають 12 червня пікетувати будівлю Міністерства внутрішніх справ, щоб добитися звільнення заступників керівника волинського управління МВС Петра Шпиги.

Про це розповів заступник керівника волинського штабу самообронівців Богдан Климчук під час громадських слухань у середу, 11 червня.

Він нагадав, що «Самооборона Майдану» вела переговори із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та погодились на призначення Петра Шпиги, тому «відчувають відповідальність за роботу всіх правоохоронців» області.

Тому, на думку Климчука, Володимир ПоліщукОлександр Никитюк та Михайло Руденко не мають права «бути на своїх місцях».

Відзначимо, що три названих заступники фактично проігнорували громадські слухання щодо своєї обговорення своєї діяльності у овальному залі обласної ради. На думку Богдана Климчука, заступники не прийшли, бо «бояться глянути людям в очі».

Він відзначив, що волинські “самооборонівці” вимагатимуть відставки Никитюка, Поліщука та Руденка і їхнього звільнення з органів внутрішніх справ. 

Керівник штабу “самооборонівців” на Волині Андрій Хведчак нагадав, що один із заступників керівника УМВС Олександр Никитюк «свідомо саботував» справу щодо викриття складу контрабанди у Володимирі-Волинському. За його словами, “самооборонівці” викрили такий склад та передали інформацію правоохоронцям, але через певний час «роботу складу відновили». 

Пікетування підтримав і заступник голови облради Ігор Гузь. «Закликаю Авакова звільнити всіх трьох. Треба набрати молодих, не помічених у таких схемах. Правильно, що буде пікет. Вже не аргумент – війна-не війна», – пояснив він.

cb-dsc07548

Щодо Руденка, то Ігор Гузь порадив йому їхати працювати в Одесу, бо він, мовляв, пов’язаний із один волинським нардепом, який зараз «перемістився на Одещину». 

«Треба як мінімум поїхати у сонячні краї. Там може з сепаратистами боротися», – пояснив Ігор Гузь.

Він нагадав, що Михайло Руденко, після того, як «проводив репресії» проти майданівців, після усунення Януковича хотів далі керувати правоохоронними органами, однак тоді революціонери не дозволили йому цього зробити.

cb-dsc07550

«В сусідньому залі ми скрутили Руденка та викинули із цього приміщення. Їздили опечатували кабінет та заставляли писати заяву на звільнення», – нагадав він. 

ВолиньPost


Попередня новинаПрокурора попросили розібратися зі скандальним волинським депутатом Наступна новинаІгор Гузь з робочим візитом відвідав місто Тернопіль