В суботу, 28 лютого 2009 року, 23 учасники хору «Кобзарик» з ознайомчою метою відвідали місто Люблін. Поїздка відбулася за сприяння та підтримки депутата Волинської обласної ради, голови постійної депутатської комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму Гузя Ігора Володимировича.

В Польщі дитячий пісенний гурт радо зустріла українська діаспора, яка супроводжувала юних піснярів чи не протягом усього візиту, програма якого була дуже насиченою.

Відразу по приїзді українці здійснили екскурсію старим містом, де мали змогу оглянути два прекрасні храми: Костел отців Домініканів та Катедру. Вони привернули увагу хористів не тільки своїм архітектурним вирішенням, а й багатством історичного інтер’єру.

Потім українці відвідали терени колишнього концентраційного табору Майданек, де відбувалося масове винищення людей під час Другої світової війни. По тому гості Польщі пішли на центральне кладовище, де поклали квіти до могил воїнів Української Народної Республіки.

Під вечір всі завітали на службу до церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ). Тут же і відбувся обмін подарунками між представниками обох держав. «Кобзарик» виконав кілька пісень та передав отцю Батруху презенти з України, на що також отримав подарунки.

Зі слів юних горохівчан та їх керівника, Любові Мосієвич, поїздка всім сподобалися та назавжди залишиться в їх пам’яті.

Варто зазначити, що посильне сприяння надало управління культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації.

Інформаційний відділ Волинської організації

«Національний Альянс»


Попередня новинаЕвтаназія на порозі! Наступна новинаІгор Гузь контролював молодіжну політику на Турійщині