tereshchuk_oleksandr (2)У вівторок, 22 липня, київську міську міліцію очолив екс-начальник ГУ МВС Волині Олександр Терещук. Саме за його керівництва взимку було відкрито понад 20 кримінальних справ проти активістів Євромайдану в Луцьку. Понад те, є інформація, що вже незабаром нинішній заступник головного міліціонера Волині Михайло Руденко, за звільнення якого активно виступає громада, також перебереться працювати до столиці.

Про це повідомив один із активістів луцького Євромайдану, заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK.

Олександр Терещук був звільнений із посади керівника ГУ МВС Волині саме після подій на Майдані.

Замість сидіти за ґратами, правоохоронці Волині, які перешкоджали Євромайдану, отримують посади в Києві, – активіст Євромайдану-Луцьк Ігор Гузь.

huz

Замість сидіти заґратами, правоохоронці Волині, які перешкоджали Євромайдану, отримують посади в Києві, – активіст Євромайдану-Луцьк І. Гузь

«На Волині Олександр Терещук відзначився тим, що за його керівництва в області проти активістів Євромайдану було відкрито понад 20 кримінальних справ, – розповів Ігор  Гузь. – Саме Терещук давав наказ у Луцьку представникам «Сокола» стріляти світло-шумовими гранатами по людях».

Водночас у Луцьку і далі тривають пікети з вимогою звільнити Михайла Руденка та ще двох заступників очільника волинських правоохоронців.

«До спротиву євромайданівців причетний і Михайло Руденко, – продовжив Ігор Гузь. – Він і Терещук – це люди, які одягали «браслети» на мене, інших активістів, на дівчину, яка повісила догори дригом портрет Януковича. Та 22 липня відбулася сесія Волинської обласної ради, і, на жаль, лише 33 депутати із 80 проголосували за звільнення пана Руденка та ще двох заступників із посад».

Як розповів Ігор Гузь, того ж дня йому зателефонував чоловік, який представився заступником міністра внутрішніх справ паном Чеботарем. Він повідомив, що Михайла Руденка «забирають із Волині до Києва».

weremchuk

Після деяких призначень рівень довіри до міліції опуститься за позначку в 1%, – керівник «Народної самооборони Львівщини» В. Веремчук

«Тож хочу «привітати» громаду Києва з тим, що, окрім Терещука з Волині, вони отримають ще й Руденка, – додав Ігор Гузь. – Зараз ці так звані правоохоронці сміються з нас. Коли ми стояли на Майдані, то казали Терещуку: «Тебе посадять у в’язницю після нашої перемоги». Та замість опинитися в тюрмі, він очолив київську міліцію. Це ганьба!».

Зазначимо, що Михайло Руденко нещодавно був фігурантом журналістського розслідування підпроекту «Народний контроль. Спецвідрядження» на ZIKу. Зокрема тоді привернув увагу годинник пана Руденка – Ebergard вартістю 12 тисяч євро.

«Думаю, рівень довіри до міліції після таких призначень буде нижчий, аніж навіть нинішній 1%, – коротко прокоментував почуте керівник «Народної самооборони Львівщини» Валерій Веремчук. –  Натомість градус протестного настрою у людей зростатиме».

Цікавою виявилася реакція на почуте у присутнього на ефірі у студії ZIK-Київ заступника міністра внутрішніх справ Миколи Величковича.

«Я лише сьогодні дізнався про призначення Олександра Терещука, тому не готовий це  коментувати, – розгубився він. Утім пообіцяв, що факти від луцьких євромайданівців і стосовно Терещука і Руденка будуть перевірені.

«Нам дуже цікаво дізнатися, якою буде реакція влади на таку інформацію про новопризначенців, – наголосив автор і ведучий програми Дмитро Добродомов. – Чим МВС зможе аргументувати  свою кадрову політику, коли посади отримують люди, які протистояли Майдану? Ми ж звертаємося до наших глядачів: щоб допомогти МВС повернути довіру та реформувати міліцію, повідомляйте нам на «Гарячу лінію Народного контролю.  Схожу інформацію про правоохоронців, митників, суддів, податківців. Ми перевірятимемо ці факти, будемо їх оприлюднювати. Таким чином тиснутимемо на владу, аби та сто разів подумала, перш ніж зробити те чи інше призначення».

ZIK


Попередня новина«Бандерштат-2014» відбудеться за будь-яких умов», - Ігор Гузь Наступна новинаГерої не вмирають!