Сьогодні, 25 січня, під час пленарного засідання позачергової сесії Волинської обласної ради депутат від фракції Фронт Змін Ігор Гузь звернувся до Бориса Клімчука із депутатським запитом, який стосувався довиборів в обласну раду та їх безпосереднє проведення в зазначений термін.

Ігор Гузь вважає, що потрібно знайти можливість в повній мірі, по вимозі окружної виборчої комісії, профінансувати вибори, які мають відбутися 17 лютого. Депутат зокрема зазначив, що через брак фінансування вибори у Львівську обласну раду не відбудуться у призначений термін, і щоб не повторити їхню ситуацію, потрібно забезпечити належне фінансування.

Згідно звернення голови ОВК Миколи Євтушена, виділених коштів на проведення довиборів до облради не вистачає. Борис Клімчук у відповідь сказав, що на Волині немає підстав зривати вибори.  Відповідно запит Ігоря Гузя депутати не підтримали.

Наступний запит депутата теж був адресований голові облдержадміністрації, та складався із двох питань. До Ігоря Гузя звернулися жителі селища Голоби, Ковельського району із проханням допомогти вирішити проблему зупинки пасажирських потягів на станції Голоби. Потяги дальнього сполученням не зупиняються на станції Голоби. Така ситуація викликає незручності для жителів селища і їх гостей, адже доводиться їхати до станції Ковель і повертатися назад у смт Голоби. Ця станція є досить великою і потік пасажирів великий, тому важливо, щоб потяги робили там зупинку.

Депутат переконаний, що на державному рівні це питання можна врегулювати.

Аналогічне питання депутат озвучив про звернення жителів Озерцівської сільської ради із проханням допомогти вирішити проблему курсування маршрутного таксі Луцьк-Жидичин через Небіжку на території цієї сільської ради. Перевізник ПП Бурко І.І., який виграв конкурс по маршруту Луцьк-Жидичин через Небіжку, з грудня 2012 року відмінив  частину рейсів. Автобус протягом дня здійснює лише два рейси вранці і два ввечері, незважаючи на те, що село Небіжка знаходиться в передмісті Луцька, і багато жителів працюють і навчаються в обласному центрі.

Ігор Гузь звернувся до голови ОДА, аби той дав відповідне доручення управлінню транспорту зобов’язати цього перевізника ПП Бурка І.І виконувати умови пасажирського перевезення по цьому маршруту, після цього чиновники мають письмово відзвітуватися перед депутатом про виконання його запиту.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаСвітає, край неба палає... Наступна новинаNacionālās apvienības