Тут мене просять озвучити позицію стосовно “відзначення” 9 травня на Волині.

1. Це день пам’яті, день жалоби українського народу за тими українцями які полягли під час II світової війни. Саме такий меседж і повинен лунати на кожному заході який буде проводитись у ці дні.

2. Під час самого 9 травня всі політичні сили повинні відмовитись від будь-яких акцій. Ніяких мітингів та пікетів. Ми не маємо дати жодної можливості окупанту використати цей день для дестабілізації ситуації в області та країні.

3. Правоохоронні органи області повинні “включити” всі наявні механізми для нейтралізації будь-яких дестабілізуючих груп. Ні з ким не панькатися, відразу затримувати як мінімум на 15 діб, а далі по ситуації.

4. Всі зацікавлені організації та просто громадяни повинні взяти участь в недопущенні будь-яких провокацій. Потрібно відновити спільні патрулювання правоохоронців та громадських активістів.

5. Замість георгієвських стрічок ми маємо поширити сотні тисяч жовто-блакитних. Сьогодні саме під цими кольорами йде бій за Україну, за наші знамена помирають люди.

p.s. Саме зараз відбудеться зустріч з редакторами місцевих видань. Ми хочемо узгодити спільне розуміння “відзначення” з боку влади та ЗМІ.

Які Ваші думки?


Попередня новинаfb Наступна новинаВід виживання – до розвитку