Сьогодні вранці, всі шестеро активістів Луцького Євромайдану, яких переслідує режим пахана, спробували попасти на прийом до прокурора області. І просто в лоб запитати: “Чому не виконується Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань»?

Результат “зустрічі” наступний:

1. Виявляється в приймальню прокурора області, навіть депутату обласної ради попасти не можливо. Це виявляється режимний об’єкт, а дорогу до цього кабінету мені заблокував заступник керівника обласного УМВС полковник Поліщук, разом з іншими міліціонерами. З боями вдалося прорватися, але прокурор завбачливо відлучився.

2. Довелося зустрітися з першим заступником прокурора і по сумісництву зятем голови ОДА Володимиром Троцем. Знову на цю зустріч не пустили журналістів, їм довелося годину чекати перед вхідними дверима прокуратури. Значить бояться…

3. Заступник прокурора на наші питання не дав жодної аргументованої відповіді і сказав аби ми зверталися письмово. Коли запитали: “Чому не виконуєте закон?”, каже: “У Києві працює робоча група”, але до чого тут це? Діяльність будь-якої робочої групи повинна впливати на виконання закону?

4. За неофіційною інформацією, всі наші кримінальні провадження знову передані до слідчого управління УМВС і вже завтра нам мають вручити звинувачувальні акти. Далі суд. Кажуть до кінця лютого ми маємо отримати відповідні вироки. У моєму випадку, в кращому разі це умовний вирок і відповідно позбавлення депутатського мандату та заборона балотуватися на наступних місцевих виборах, в гіршому чотири роки тюрми. Саме таке максимальне покарання вимальовується за тими статтями які мені інкримінують. Юристи кажуть, що такого ще не було у їхній практиці, але зараз все можливе…

5. Що далі? Будемо здійснювати громадський тиск, підключати ЗМІ, волинську громадськість, народних депутатів ну і звичайно разом з адвокатами давати бій у суді. До всього готовий, все найцікавіше попереду)

Читайте розгорнутий репортаж на сайті ВолиньPOST.

Далі буде)


Попередня новинаОкруг №5 Наступна новинаЯк «репресовані» луцькі євромайданівці ходили в прокуратуру. ФОТО та ВІДЕО