Мені 32 роки і якщо хтось запитає чим я можу гордитися у своєму житті, в цьому списку безумовно буде фестиваль “Бандерштат”, який ми з побратимами проводимо вже вісім років підряд. І за цей час фестиваль став явищем не тільки культурного життя Волині, але й цілої країни. Чому?

- На відміну від більшості подібних заходів фестиваль має чітку ідеологічну лінію. Хтось називає її бандерівською, націоналістичною, правою, патріотичною. Але ми принципово не відступаємо від ідеологічних основ фестивалю які заклали у 2007 році.
- Фестиваль громадсько-політичний і ми цього не боїмося. Без будь-яких зауваг запрошуємо політиків, громадських діячів, журналістів. Йдуть постійні обговорення, дискусії, обмін думками. Народжуються нові ідеї та бачення.
- Бандерштат безалкогольний. Це принципова позиція, про це знають всі відвідувачі і це яскраво вирізняє фестиваль з безлічі подібних заходів де горілка/пиво ллються рікою.

Після Майдану чи вже власне на початку поведення АТО ми дискутували стосовно проведення фестивалю у цьому році. Для оргкомітету найлегше було б його не проводити. Адже ті хто організовує подібні заходи знають, що це місяці кропіткої та важкоїпраці. Праці десятків та сотень активістів. Але зваживши всі “за” і “проти” вирішили не здаватися і все-таки провести фестиваль і цього року. Не зважаючи на критику та обставини.

Як результат, “Бандерштат” відвідало декілька тисяч молодих українців. Лише в наметовому містечку проживало більше півтори тисячі учасників. Ці молоді люди їхали на фестиваль не тільки для того, щоб розважитися, але й для того аби відчути патріотичний дух, познайомитися з такими ж активними хлопцями та дівчатами, пізнати, щось нове.

Мушу зазначити, що з точки зору організації фестивалю, насиченості програми, кількості людей та уваги суспільства, цьогорічний “Бандерштат” став найкращим за всю історію проведення. Фестиваль став культовим для десятків тисяч українців.

Ну і головне, нам вдалося акумулювати декілька десятків тисяч гривень для допомоги українській армії, точніше бойовому батальйону “Айдар”. На цьому тижні буде оприлюднена точна сума і та амуніція та спорядження яка буде придбана за ці кошти. Спробую сам доставити все, що придбаємо в розташування батальйону у Луганській області.

Кожен має право на свою позицію. Не критикую тих, хто вважав, що фестиваль не потрібен в час війни. Але хочу зазначити, що в двох десятків членів фестивального оргкомітету немає ні тіні сумнівів в нашій правоті, щодо проведення фестивалю і цього року. Під цим самим підпишуться і ті тисячі молодих українців які відвідали “Бандерштат”.

Дякую всім хто сприяв, підтримував, надихав…

DloSLcq7OqI
Далі буде)

Попередня новинаИгорь Гузь: около 100 белорусов хотят в "Погоню" Наступна новинаЗібрані на «Бандерштаті» кошти віддадуть армії,-Ігор Гузь