DloSLcq7OqI (1)У Луцьку упродовж трьох днів – 1-3 серпня – тривав VIII фестиваль українського опору «Бандерштат», який цьогоріч відзначився небаченим до цього часу розмахом. На сцені виступили близько 40 гуртів. Щодня захід збирав близько трьох тисяч відвідувачів. Усі кошти, зібрані під час фестивалю, скерують на підтримку українського війська.

«Кошти, які ми здобудемо на цьому фестивалі – передамо батальйону «Айдар», що сьогодні воює у Луганській області, – повідомив організатор фестивалю «Бандерштат» Ігор Гузь. – У складі «Айдару» чимало волинян. На жаль, уже маємо втрати серед наших земляків – загинуло четверо мешканців Волині. А ще головною темою фестивалю ми обрали перезавантаження країни».

До речі, серед гостей фестивалю були представники керівництво батальйонів «Азов» та «Айдар».

rp5ovGj5HUQ

Три дні тривали концерти, патріотичні забави для молоді і дітей. А найактивніші учасники фестивалю у дискусіях із політиками, журналістами і громадськими діячами аналізували ситуацію на Сході, шукали нові шляхи розвитку країни й дебатували: чи доречними сьогодні є розваги і фестивалі?

uXNMfdlaW3o

 «Коли смерть ходить Україною, ми намагаємось утвердити життя тут», – аргументували потребу проводити заходи патріотичного скерування відвідувачі «Бандершату».

«Я слухав, що сьогодні обговорює молодь. Більшість із цих людей вже завтра знову працюватиме у різноманітних волонтерських рухах, до яких належить, – поділився враженнями від фестивалю один із його гостей, генеральний директор медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов. –  На мою думку, життя мусить тривати, але ми повинні допомагати армії – у міру своїх можливостей, хто, як може.  Ми повинні пам’ятати: так, на Сході війна, але тут – життя».

4ZxNd2Gi7WQ

                                                                                                                                                                                                                ZIK


Попередня новинаДекілька слів про "Бандерштат"... Наступна новина«Бандерштат-2014» виправдав усі сподівання