У Луцьку відбулась акція «Душогубам – довічне ув’язнення!» і я вважаю відбулась цілком успішно. Приєдналось близько 70 небайдужих волинян, серед них журналісти, студенти, службовці, представники громадських організацій, депутати місцевих рад.

На акції, котрі не мають партійного підтексту і які не будуть використовуватись під час передвиборчої кампанії люди, зокрема думаюча частина соціуму, будуть виходити без проблем. Особливо тоді коли будуть поділяти актуальність піднятих проблем. Здається дрібниця – 70 чоловік постояли 20 хвилин перед приміщенням обласної прокуратури, але якщо завтра буде 170, а післязавтра 700, а далі…

Коли ми передавали лист-звернення для прокурора області, стався неприємний інцидент. Представникам ЗМІ та депутату Луцькради Андрію Калахану заборонили пройти в приміщення, аргументуючи тим, що це режимний об’єкт. Хвилин п’ять з’ясовували стосунки з працівниками МВС та прокуратури, але переконати їх не вдалось. Заніс документ самостійно.

Після того як про інцидент донесли прокурору області Андрію Параці він особисто спустився і запросив мене та колег до себе в кабінет, але без присутності журналістів, ніби вони будуть зайві. Я відмовився! Журналісти чим будуть заважати? Чи хтось дуже боїться дискусій у публічній площині?

p.s. Надіюсь Оксана Макар виживе, а «звірі» отримають по заслугам!


Попередня новинаПрокурори, ох ці прокурори… Дубль два... Наступна новинаВелено не пущать!