З’явилася інформація, що з міста Луцька до Києва виїхала оперативна група слідчих прокуратури та МВС з метою пошуку трьох активістів Волинського Євромайдану, які на даний момент перебувають у столиці. Серед фігурантів і моя скромна персона.

По всім даним оперативники повинні чи то вручити мені повістку чи то затримати та доставити до Луцька, так як я вже перебуваю у розшуку. А далі рішення суду і тримання під вартою у СІЗО…

Хочу зазначити наступне:

1. Я не отримував жодного повідомлення про спробу вручити мені повістку по тій чи іншій кримінальній справі. На даний момент перебуваю у службовому відрядженні у місті Києві. Тут веду свою діяльність публічно і ні від кого не переховуюся: мав честь виступити на сцені Євромайдану, допомагаю у координації діяльності наметового містечка, виступаю у центральних ЗМІ.

2. Спроба начальника УМВС у Волинській області пана Терещука закликати через ЗМІ мене та моїх колег до “співпраці з мілцією” є просто смішною. А заяви в такому дусі: “Приходьте, ми Вас катувати не будемо”, нагадують 1937 рік.

3. Ще раз наголошую, що Євромайдан у Києві це територія волі, свободи та гідності і тому будь-які спроби правоохоронців діяти у протизаконний спосіб саме на території Євромайдану отримають гідну відсіч.

4. У випадку мого затримання прошу усіх небайдужих друзів, побратимів та просто добрих знайомих підключатися до акцій громадського тиску! Система повинна знати, що сотні та тисячі небайдужих громадян стануть на захист будь-якого опозиційного активіста.

Далі буде)


Попередня новинаОфіційна заява Ігоря Гузя + ВІДЕО Наступна новинаІгор Гузь: "Ні - репресіям на Волині!" + ВІДЕО