Screenshot_11. Нещодавно проти мене, як депутата Волинської обласної ради, члена волинського відділення Штабу національного спотиву було відкрито кримінальне провадження. Мене підозрюють у вчиненні кримінального злочину за трьома статтями ККУ – статтею 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), статтею 296 (хуліганство), і статтею 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Такі самі звинувачення висунуті і ще декільком учасникам Євромайдану на Волині. Вважаю, що такі дії правоохоронних органів є нічим іншим як переслідуванням за політичні переконання та мої активні дії в демонтажі ситеми влади Януковича та Партії регіонів.

2. З подивом дізнався, що в середу 12 грудня цього року у місті Луцьку мене розшукували слідчі МВС та прокуратури. В цей день я був присутній на сесії Волиньради, пікетуванні офісу групи компаній “Континіум” Івахіва/Єремєєва, був під час відправки активістів до Києва, давав інтерв’ю місцевим та всеукраїнським ЗМІ. Ці дії були публічними, але правоохоронці не насмілилися вручити мені повістку. А далі пішли казки про пошук мене правоохоронцями у приміщенні обласного офісу ВО “Батьківщина”…

3. Вчора начальник УМВС у Волинській області, пан Терещук настійливо запрошував мене відвідати їхню установу для дачі пояснення чи допиту. Вибачте пане генерал, але жодної повістки я не отримував, а в даний момент знаходжуся у службовому відрядженні у місті Києві. Маєте бажання зустрітися тут? Немає проблем! Мій намет #145, справа від головної сцени Євромайдану.

4. Загниваюча владна система Януковича, переслідуючи найбільш опозиційно налаштованих активістів у регіонах нашої країни має на меті задушити протест та посіяти страх та зневіру серед наших прихильників. Хочу заявити: “Мене не залякати! Я свідомо обрав свою дорогу і ні про що не шкодую! Не загорами то день коли біло-блактина гідра буде нейтралізована!”

5. Закликаю усіх волинян направлятися до столиці! Сьогодні тут, на Майдані Незалежності вирішується доля України! Саме тут гуртуються українці які готові жертвувати собою в ім’я майбутнього нашої країни, майбутнього наших дітей.

6. У випадку мого затримання у місті Києві, прошу усіх моїх побратимів, друзів та просто небайдужих людей ставати до оборони! І тут не питання в моїй персоні, таких як я сотні і тисячі! Сьогодні розправляться зі мною та моїми побратимами, завтра звірі у погонах дійдуть до кожного з Вас!

Передаю щирий привіт друзям, які на сьогодні знаходяться у ролі переслідуваних! Особливо мужній дівчині Майї Москвич, колегам Миколі Собуцькому, Володимиру Бондарю, Богдану Шибі, Сергію Григоренку та багатьом іншим!

РАЗОМ І ДО ПЕРЕМОГИ!


Попередня новинаЄвромайдан Наступна новинаХочу зазначити наступне: