Сьогодні провели нараду/зустріч з приводу забезпечення волинських військових які перебувають на фронті. Принципово, що до наради окрім представників влади та військових залучили волонтерів, які вже декілька місяців роблять титанічну роботу і реально допомагають фронту.

Є дві ключові проблеми: тендери, які не дають можливості військовим самостійно закупити все необхідне та відсутність на ринку сертифікованих бронежилетів та касок. Наразі їх просто немає де придбати, всі заводи виконують державне замовлення, з цією проблемою зіштовхнулися усі учасники наради.

На сесії Волиньради вирішили передати кошти обласного бюджету для районних рад і вже вони маючи можливість обійти тендерні перешкоди будуть купувати все необхідне. В цьому їм допоможуть військові та волонтери які складають список самої необхідної амуніції. Список буде реальний, від бронежилетів та касок до тепловізорів та оптичних прицілів.

Є сподівання, що до кінця тижня відбудуться усі сесії районних рад і вже з понеділка перші вантажі поїдуть на фронт до наших хлопців.

p.s. Наразі не варто проклинати один одного, шукати винних та писати в’їдливі статті. Треба сідати за стіл і шукати ефективні рішення.

12


Попередня новинаІгор Гузь з робочим візитом відвідав Старовижівщину Наступна новинаНова Воля