основнеУ неділю 13 липня відбувся прийом виборців депутатом Волинської обласної ради Ігорем Гузем, обраним по одномандатному мажоритарному округу № 27.

Ігор Гузь разом із головою Старовижівської районної адміністрації Анатолієм Лавренюком та заступником голови Старовижівської районної ради Василем Романюком відвідали десять населених пунктів округу, а саме: Журавлине,  Мизове, Секунь, Буцин, Сереховичі, Грабове, Комарове, Солов’ї, Ниці, Нова Воля.

 

Жителів Старовижівщини найбільше турбує мобілізація військових на Схід та закупівля якісної амуніції для солдатів, а також гарантія надання пільг усім учасникам бойових дій.

Основною проблемою округу № 27, є стан та невідкладний ремонт доріг. Через їх аварійність та відсутність асфальтованого покриття, підприємці зменшують кількість фінансово невигідних пасажирських перевезень або ж взагалі їх скасовують. Як наслідок, жителі сіл Нова Воля, Грабове, Комарове не мають регулярного забезпечення громадським транспортом по маршруту який сполучає ці віддалені села із районним центром, медичним пунктом, аптекою та школою протягом дня.

aaaaaaaaaaaa

Кілька років тому, у селі Грабове закрили школу. Школярів перевели до Сереховицької ЗОШ I-III ступеня. На сьогодні, громадський транспорт, який би сполучав ці населені пункти протягом дня не їздить. Вчителі та медики, жителі села Грабове, що працюють у Сераховицькій ЗОШ не мають можливості доїзду на роботу та з роботи до свого помешкання.

У приміщенні  Грабівської школи збереглася бібліотека та спортивний зал, роботу яких місцеві жителі хочуть відновити.

tttt

Є проблема і у школярів села Ниці. Діти до школи добираються громадським транспортом, оплачуючи кожного разу проїзд. Раніше їх забирав Сереховицький шкільний автобус безкоштовно.

Жителі села Нова Воля, просять владу відновити зруйнований міст, бо через повільний стік води, їхні посіви щорічно затоплюються. Також селяни скаржаться, що не забезпечені постійною медичною допомогою та необхідними ліками.

uuuuuuu

У Старовижівському районі також існує проблема нерегулярного забезпечення населення газовими балонами за доступною ціною. Громадськість району турбує юридична незахищеність фізичних осіб, які здають молоко підприємцям. Виплати за здане молоко вже вкотре затримують на кілька місяців.

vvvvv

Жителі сіл Буцин та Мизове неодноразово звертались до влади щодо вирубки та незаконної реалізації дерев, які росли вздовж доріг Мизове – Секунь та Буцин – Стара Вижва, адже сільські ради за вирубку жодних коштів не отримали. Відповіді на звернення поки що немає.

lllll

Невідкладного ремонту потребують дитячі садки у селі Журавлине та Сереховичах, також необхідне термінове перекриття даху у Церкві Казанської ікони Божої матері села Буцин.

Всі ці проблемні питання зафіксовані депутатом і прийняті до роботи. Частину з них, можна  вирішити на місцевому та обласному рівнях до кінця 2014 року. З важливих питань,   Ігор Гузь також звернеться до Кабінету Міністрів України.  Проте через складну ситуацію на Сході України, основні проблеми округу можна буде вирішувати лише із  наступного  року,  заклавши  у бюджет 2015 року відповідні кошти .

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаОзеро Поліське Наступна новинаНарада