Чергова група білоруських патріотів з добровольчого загону “Пагоня” рушила на Схід, спочатку на навчання, а далі фронт…

На сьогодні ми отримали велику кількість заявок від бажаючих приєднатися, зокрема і від білорусів які проживають в Україні і є українськими громадянами. Наразі детально перевіряємо кожного бажаючого та працюємо тільки з надійними людьми. Але дуже багато складностей, в першу чергу з забезпеченням усім необхідним: захисна амуніція (бронежилети та каски), спорядження, харчі, інше.

Всіх бажаючих допомогти, прошу пересилати кошти на наступні рахунки:

- PayPal: tatsiana.elavaya@gmail.com
- Картка. Приватбанк: 5168 7572 6058 0669 Лавришик О.О.

Нам приємно, що білоруський національний лідер Зянон Пазняк підтримав участь білорусів в боротьбі України проти російського агресора. Найближчим часом ми сформуємо опікунську раду “Пагоні”, яка буде здійснювати патронат над хлопцями на фронті.

Окрім того є нерозуміння ситуації у певних представників правоохоронних органів, які сприймають наші дії не просто насторожено, але й вороже. Основний аргумент, що я особисто, як представник влади, задіяний у цій справі, відповідно росіяни сприймають таку позицію як підтримку українськими владцями загонів іноземних найманців, котрі борються проти українських громадян. Ми ж розуміємо, що антипутінський фронт братніх народів починає муляти очі Москві. Працюємо/роз’яснюємо/переконуємо)

E0JdHdg1JV8

Наразі відкрили сторінку “Пагоні” у фейсбуку:www.facebook.com/belpahonia і вона незабаром буде наповнюватися, а за декілька днів буде створений сайт. Зв’язок також тримаємо через пошту pahonia1@gmail.com

На фото група білоруських добровольців та спорядження яке нам вдалося дістати/придбати.
ymp5cMnlGnY
Далі буде.


Попередня новинаНова Воля Наступна новина «Волинські» білоруси вирушили на Схід