E0JdHdg1JV8Чергова група білоруських патріотів з добровольчого загону “Пагоня” рушила на Схід. 

Спочатку вони навчатимуться, а далі – на фронт, – пише на своїй сторінці у Facebook заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь.

“На сьогодні ми отримали велику кількість заявок від охочих приєднатися, зокрема і від білорусів, які проживають в Україні і є українськими громадянами. Наразі детально перевіряємо кожного та працюємо тільки з надійними людьми”, – зазначає він.

Ігор Гузь стверджує, що в роботі виникає дуже багато складнощів, перш за все, з забезпеченням усім необхідним: захисною амуніцією, спорядженням, харчами.
Всіх охочих допомогти, просить пересилати кошти на рахунки:
- PayPal: tatsiana.elavaya@gmail.com
- Картка. Приватбанк 5168 7572 6058 0669 Лавришик О.О.

“Нам приємно, що білоруський національний лідер Зянон Пазняк підтримав участь білорусів в боротьбі України проти російського агресора. Найближчим часом ми сформуємо опікунську раду “Пагоні”, яка буде здійснювати патронат над хлопцями на фронті”, – продовжує Гузь.

“Окрім того є нерозуміння ситуації у певних представників правоохоронних органів, які сприймають наші дії не просто насторожено, але й вороже. Основний аргумент, що я особисто, як представник влади, задіяний у цій справі, відповідно росіяни сприймають таку позицію як підтримку українськими владцями загонів іноземних найманців, котрі борються проти українських громадян. Ми ж розуміємо, що антипутінський фронт братніх народів починає муляти очі Москві”, – йдеться в повідомленні.

Наразі відкрили сторінку “Пагоні”: www.facebook.com/belpahonia і вона незабаром буде наповнюватися, а за декілька днів буде створений сайт.

ВолиньPost


Попередня новина"Пагоня" Наступна новинаСесія