Луцьк

Впевнена перемога опозиції над представником олігархічної групи «Приват». Так як я і прогнозував, невисока явка зіграє на руку Святославу Боруцькому. З 15,5% виборців, що прийшли на дільниці, більшість виявилась прихильниками Батьківщини, Свободи та Фронту Змін. Електорату УДАРу, а це в першу чергу молодь, котра на цих виборах сиділа вдома, та банальної купівлі голосів виборців, для Лазорка виявилося недостатньо.

Це «удар» по Ігорю Палиці та планам його протеже у майбутньому зайняти посаду Луцького міського голови. Микола Романюк поки може спати спокійно)

Окрім того, у зв’язку з необранням Лазорка, створення депутатської групи бізнесменів-тушок в обласній раді відкладається… А такі плани були і за моїми підрахунками до цієї групи могли б увійти до десятка депутатів Волиньради.

Тому в принципі це перемога ВО «Свобода» яка продовжує отримувати Луцьк як свій електоральний бастіон.

Турійськ

Якщо чесно то навіть не знаю який опозиційний кандидат міг би перемогти Романа Микитюка у Турійському окрузі. Керівник Ягодинської митниці народився та проживає у Турійську, обирався там до Волиньради у 2002 році. Має в наявності дуже серйозну ресурсну базу, та й що там приховувати, половина жителів Турійська годує свої сім’ї завдяки кордону, а багато хто просто з «контрабанди». Та й його фірма «Аміла», що дає роботу сотням турійчан вплинула на результат, а він просто розгромний.

Ну і явка зіграла своє, 62,5% це майже як на виборах до Верховної ради. Та й розмови про те, що Микитюк наступник Клімчука на посаді голови Волинськї ОДА не стихають і його присутність у Волиньраді буде підкріплювати ці чутки.

Опозиціонеру виграти ці вибори було дуже важко, але здобути кращий результат реально. Тому висновки будуть зроблені…

p.s. Олександр Плісецький готує мені пляшку “Живчика”, так як програв суперечку стосовно результатів по Луцькому округу)


Попередня новинаІгор Гузь: "Партія регіонів втрачає свій вплив у Волиньраді" + ФОТО Наступна новинаВишиванка