Під час засідання 17 сесії Волинської обласної ради, депутати не затвердили порядок денний, оголосивши перерву до наступного тижня. Втім, встигли розглянути депутатські звернення та запити.

Так, новообраний співголова депутатської групи Об’єднана опозиція «Батьківщина» Ігор Гузь озвучив три запити, два з яких адресувалися прокурору області та один до голови ОДА.

Депутат звертаючись до Андрія Параки попросив розібратися в справі  слідкування невідомими особами за його пересуванням у місті Ковелі, яке відбулося ще в жовтні під час виборів, та вимагав надати письмову відповідь, як відбулося розслідування справи. Як зазначає Ігор Гузь, до цього моменту жодної інформації йому так і ніхто не надав.

Наступне, Ігор Гузь вимагав розібратися із кількістю наявних лосів в Старовижівському районі Волинської області. Йому повідомили, що згідно документів їх налічується близько 100, але реально – всього лише 30. Він вважає, питання браконьєрства в області залишається відкритим. Відповідальним за такий стан речей є голова Державного мисливського господарства “Старовижівське” Віктор Гайда.

Ще один депутатський запит був адресований Борису Клімчуку стосовно ситуації із заборгованістю  молокозаводів Волині перед індивідуальними здавачами молока. Ігор Гузь зазначає, що це  питання неодноразово піднімалося, але працівники ОДА принципово відмовляються озвучити дану інформацію.

По тому, депутати від опозиції, зокрема Ігор Гузь, висловили претензії до формування порядку денного. Вони вимагали першочергово розглянути питання щодо виділення коштів на пам’ятник Степану Бандері та про продовження терміну дії контракту з ректором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Михайлом Сташенком.

Опозиція у Волиньраді та її провладна частина не змогли домовитися щодо порядку денного, тому голова обласної ради оголосив засідання закритим. Депутати тричі голосували за порядок денний, але рішення не було прийняте, що свідчить про зменшення впливу Партії регіонів та її сателітів. Депутати продовжать роботу на наступному тижні.

 

 

 Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгоря Гузя обрано співголовою міжфракційного об'єднання Об'єднана опозиція "Батьківщина" Наступна новинаПару слів про результати проміжних виборів до Волиньради