Вдивіться у ці обличчя, обличчя посібників режиму януковича, через покази яких, шестеро активістів Луцького Євромайдану можуть опинитися за ґратами. Це голова Волинської обласної ради Володимир Войтович та керуючий справами цієї ж ради Олександр Ляшко.

Так от сьогодні на суді, мені відкрився дуже цікавий та кричущий факт. Під час заслуховування звинувачення слідчих прокуратури та міліції, стосовно “справи портретів януковича”, основними свідками виступили саме Войтович та Ляшко. Зокрема ці особи у своїх показах декілька раз збрехали:

1. Ніби ми зірвали нараду у кабінеті голови обласної ради. Ця умовна нарада відбувалася у складі трьох осіб: Войтович, Вітер та Ляшко. Але депутати обласної ради мають невідкладне право на прийом у будь-якого чиновника і відповідно нею скористалися.

2. Ніби ми силою забрали у секретаря голови ключі від прес-клубу Волиньради. Хоча десятки свідків бачили, що я, як депутат попросив ці ключі і мені після згоди голови їх видали.

3. Ніби ми діючи з особливою зухвалістю, протиправно, відкрито, самовільно та з особливим цинізмом заволоділи майном Волиньради – портретами із зображенням януковича, балансовою вартістю по 270 гривень відповідно. Чому зухвало та цинічно?

По суті, саме ці свідчення лягли в основу звинувачення і саме вони можуть поламати життя шістьом активістам, можемо пропустити чотирьох місцевих політиків, але Майї Москвич та Миколі Собуцькому не виповнилося ще й 25-ти років. І це все, за три нікчемні портрети вартістю 540 гривень…

Кожна людина знає, що будь-який свідок може послатися на 63-ту статтю Конституції України та відмовитись від дачі показів та пояснень. Нехай би прокуратура та міліція формувала своє звинувачення посилаючись на будь-які інші джерела!

Ці двоє – волиняни, живуть і напевне планують тут жити і надалі! Але як будуть дивитися у вічі своїм рідним, друзям, знайомим? Той же Войтович має сина, який ще два роки тому був членом партії “Фронт Змін” та дочку яка працює на обласному телебаченні і котра вчилася зі мною на одному факультеті, лише на курс молодша…

Вважаю справою честі добитися звільнення цих чиновників, а також організувати масштабну інформаційну кампанію, яка повинна відкрити очі волинянам на дії цих посібників режиму януковича. Окрім того ми повинні притягнути їх до кримінальної відповідальності за дачу неправдивих свідчень!

Думаю до кінця тижня інформаційні матеріали будуть готові! Бажаючі допомогти у поширенні – пишіть у приват!

d

d (1)


Попередня новинаНу що ж амністія в дії! Наступна новинаГузь назвав свідків, через покази яких йому дали домашній арешт