Вчора група матерів солдат які служать у 51-ій механізованій бригаді (Володимир-Волинський) і на даний момент перебувають на фронті, перекрили трасу Варшава-Київ біля Ягодинської митниці.

Вимоги матерів:

1. Вивести 51-у бригаду з Донецької та Луганської області так як особовий склад абсолютно не готовий до військових дій. Це звичайні призовники які у багатьох випадках пройшли вишкіл тільки на Рівненському полігоні і навіть жодного разу не стріляли з зброї. На жаль 17 загиблих підтверджують цей факт.
2. Припинити “блатняки” у військоматах, коли за 500 у.о. той чи інший призовник відкупляється від служби.
3. Терміново забезпечити усіх волинських військових бронежилетами, касками та іншою захисною амуніцією.

На жаль звучали і інші складні питання, забезпечення армії в жалюгідному стані, на першому етапі мобілазіції не вистачало елементарного – наметів, спальників, харчів, медикаментів.

Наразі військовим командуванням прийнято рішення про тимчасове відведення батальйону 51-ої бригади який найбільше постраждав у боях на Волинь, інші батальйони бригади переводять в інші області.

Керівництву облдержадміністрації та облради довелося виїхати на місце і проводити переговори. Станом на 20:00 вчорашнього дня траса Варшава-Київ була розблокована, люди пішли на зустріч, але це тимчасове рішення. Матері не будуть і не хочуть відступати!

Але в принципі це все сумно та страшно… Вся система управління країни прогнила до дна, а сьогоднішня ситуація на Сході України вивела всю цю ситуацію назовні.


Попередня новинаВолинських силовиків просять розслідувати корупційні схеми екс-губернаторів Наступна новинаПоточне