Поточне:

1. Вчора зранку кошти обласного бюджету в сумі 1,7 млн.грн. були переведені на рахунок 51-ої окремої механізованої бригади. Тепер справа за військовими, витримати всю процедуру та закупити відповідне захисне обладнання та амуніцію. Контролюємо хід коштів для територіального батальйону та частини для військової частини 1141 (внутрішні війська).

2. Більшість військових 51-ої окремої механізованої бригади переведені до навчального центру “Широкий лан” у Миколаївській області. Велика група військових також на даний момент знаходиться на території Дніпропетровської області. Є ще правда волинські бійці які переведені на службу до інших військових частин і служать у Луганській області, але ми і це питання тримаємо на контролі.

3. Заступник голови Волинської ОДА Роман Карпюк виїхав у розташування наших військових і напевне завтра ми будемо мати інформацію з першоджерела про ситуацію та основні проблеми. Думаю, що через декілька днів і я здійсню таку поїздку. Будемо періодично навідуватися до місця розташування бригади.

4. Матері військових 51-бригади продовжують акції протесту. Сьогодні перекривали дорогу у Любомльському та Маневицькому районах, приїжджали до Волинського військкомату, окрім того я також мав двогодинну зустріч з матерями в приміщенні Волиньради. Після часткового виконання вимоги про відведення хлопців з “гарячої точки” з’являються все нові та нові…

5. Добровольці з “Самооборони Майдану” Волині вже два дні як на передовій фронту. Поки ніяких неприємних інцидентів не трапилося, завтра від’їжджає нова група добровольців. Їм також треба фінансова підтримка для купівлі амуніції! Маєте можливість допомогти? Напишіть до Богдан Климчук або Mariia Domanska

6. Вчора волинська організація ВО “Майдан” прийняла рішення активним чином включитися у збір коштів та купівлю необхідної амуніції для волинських військових. Робота ця вже почалася, про деталі згодом. Треба збільшувати кількість ініціативних груп які займаються цим питанням. Підключайтеся!

Далі буде…


Попередня новинаПоточне Наступна новинаБогдан Пташник